30 oktober 2009

Den där om mellanmjölk

Jag ska få spela trummor på efterfesten!

Den där om lättmjölk

Jag ska på punkspelning i helgen (ikväll, en nära vän ska vara förband till stort band). Bredvid punkmänniskor känner jag mig som… lättmjölk. Jag har till och med flätor i håret idag och kommer känna mig extremt obekväm, som jag alltid gör i sammanhang som jag inte kan och är van vid.

Sammanhang som jag inte kan och är van vid:
-möte med katolska präster
-verkar van och spontan i Skärholmen (obs att jag faktiskt har bott där)
-premiärvisning på flott fotogalleri
-skogsmulleträff
-middag på herrgård i spanskt sällskap, där alla pratar spanska assnabbt
-punkkonsert.

Ge mig en presentation framför ett tiotal chefer, en dejt med snygg kille, fest med okända människor, jag klarar det, men ovan: åhnej! Jag blir som när folket i Idol ska sjunga rock och de väljer en låt med Bon Jovi. Mesig. Jag har gjort mig lite redo i alla fall, jag sitter och biter på mina naglar. Mina rosa naglar.

29 oktober 2009

Den där om Bajen Hammarby och svarta hjärtan

Hallå, ungefär såhär när man är man tjunie år och tillsammans med Den där Jenny: tittar fotbollsmatch ödesmatch kärlekslag. Kärleken sprinklas över öllokal med vattenspridare från hjärtat skriker vinn vinn Vinn VINN VINNNNNNNN!! Bajern. !

Det börjar ganska bra. Har en chans. Typ Emil sparkar bollen med insidan till han typ Freddy hårda bollar och bollen är rund. Smsar till Den där Jenny att kanske kanske segerskål?

Men så. Förlorar de. Så då måste det drickas gravöl. Smsar Den där Jenny att hjärtat är halvt och tomt och det finns ingen morgondag. Tre olika barer där ölen ser likadan ut i stora glas större glas handen i vinkel det finns ingen morgondag.

Klockan båda pinnarna på tolv och tunnelbana sorgset hem. Lägga sig bredvid kvinnan i livet och pussa henne i nacken säga det finns ingen morgondag mitt hjärta är svart och tomt och halvt och krossat och ensamt och förstört. Kvinnan i hans liv klappar honom över kind och viskar att hon i alla fall kanske får plats där inne ändå.

Så märker han att hans jobbdator är borta och djävla klartarsle, inte nog med att hjärtat håller på att självdö av sorg, nu kommer jobbet att kicka honom dit pepparn växer (pepparplantan växer naturligt i södra
Indien och odlas i vid utsträckning där och i andra tropiska regioner) så han ringer runt till de tre olika barerna, men den finns inte att hitta.

Så hjärtat är svart och tomt och halvt och krossat och ensamt och förstört och självdöende och datorn är borta och snart kommer han bara att få jobb i södra Indien eller i en annan tropisk region och det här är den hemskaste dagen han upplevt på länge länge och imorgon, fast det vet han inte ännu, kommer han att ha en dålig hårdag och försova sig.

Dock upphittas datorn på Kebabkungen och han får tillbaka den tillsammans med den där dyra skinnväskan som Den där Jenny köpte till honom när de var på sin första kärleksresa i Italien.

26 oktober 2009

Den där om åsnan

Jag har ett (eller blir det en?) predikament.

Blev ju head huntad till ett annat jobb för ett tag sedan. Ett jobb som är jätte, jätteintressant. Där folk går i korridoren istället för att springa som vi gör här. Ingen övertid. Eget kontor. Jobba mot Ryssland.

Eller mitt som jag har nu. Ansvarsroll där jag har chans att utväxlas som tusan. Fast, bra villkor för föräldraledighet. En utbildning soon coming up. Jobbar verkligen i händelsernas centrum och trivs så himla bra. Men! Urdålig ledning. Arbetsdag som kan ses både som växlande och stressande, där man på morgonen kan få veta att man ska hålla i en utbildning på femti pers.

Så nu står jag där som en liten åsna: mellan två djävla höbalar och vet inte vilken jag ska välja.

Tillkommer: nya jobbet är ett föräldravikariat på ett och ett halvt år. Om ett och ett halvt tänkte jag vara gravid. Och då är det inte så djävla lätt att få något nytt.

Åsna.

25 oktober 2009

Den där om... eller vänta? Var klockan nio gammal tid?

Den där om att få orgasm till helt fel bild

Stod och onade i duschen nyss. En rubrik från Aftonbladet ploppade upp i skallen (något om att Peter Settman älskade Annika Lantz) och helt plötsligt hade de sex i mitt huvud. Inte alls vad jag hade tänkt fantisera om.

Den där om att min mamma tydligen alltid vet bäst

I typ augusti kom jag på att det kanske skulle vara trevligt med lite blommor på balkongen. Så jag sådde violer. Min mamma bara violer? Det tar ju två år innan de blommar och dessutom så är det assent att så blommor i augusti. Det där ignorerade jag och tog in mina djävla violer när det blev kallt. Hon ska nog få se! tänkte jag.

Så här ser mina violer ut nu:


Dessutom hittade jag skitmånga spritflaskor i vårt skåp och blev pepp som tusan, eftersom vi snart ska ha fest. Kollade närmare på dem. Alla var tomma, för tydligen så är det där skåpet vår nya källsorteringsförvaring.

Mer som hänt i helgen? Blivit inlåst på ICA i nyöppnade centrumet i Liljeholmen, när de stängde grindarna vid ingången för att det var för mycket folk i affären samt kassasystemen la av, så man kunde gå ut heller. En ICA-kille i fruktdisken stod nästan och grät över morötterna för att han inte hann fylla på dem innan de tog slut. Jo, sen blev det strömavbrott med. Inte bara i en lite stad, folk...

17 oktober 2009

Den där om att efteråt så berättade han att det där var hans svåraste ögonblick

Ex-M som jag har lagt in i X-files msn-pratar med mig och jag minns vår sista resa.

Jag som låg inne i vårt rum läste bok, han som la sig bredvid, försökte få mig att prata med honom, höra vad han sa, vad han sa utan att behöva säga det. Han smekte mig över kinden som inte längre tillhörde honom. Han smekte mig över magen och hans händer som liksom hört hemma där, körde välkända vägar genom bröst, över höfter och revben, men som om någon byggt om vägen du kört hundratusen gånger.

Tårar som brände sönder ögonvrår och händer som inte längre flätade. Han som tryckte sig mot mig och jag som tryckte mig mot väggen.

I det där rummet. Han ville ha mig. Jag ville inte ha honom, aldrig mer igen. Hans trevande händer över min kropp. Och när han inte längre kände igen vägarna över min kropp började han vandra över sin egen. Göra sig själv kåt. Jag kände hans stånd utan att se eller känna det. Hans fingrar pekfingervals över sin kuk. Andas tyngre.

Jag reste mig upp och gick.

14 oktober 2009

Den där om att gå vilse

Går och går och går och gårgårgår och helt plötsligt är jag tillbaka där jag kom från. Ska gå hem från jobb, tiekommaåtta kilometer enligt hitta.se. Efter en timmes går och går och går visar skyltarna att jag är tillbaka där jag kom från.

Så jag går till Fridhemsplan och fryser så jag skakar. Åker hem lyssnar på Spotifylista och fönar mig med hårfönen och hatar att vi inte har någon tv.

13 oktober 2009

Den där om att planera barn

Står i badkaren vatten över huvudet och han rinner ur mig långsamt ner längs låren. Tänker nästa år ungefär vid den här tiden kanske ungefär med frågetecken och hundra rädda utropstecken efter. Om ungefär ett år då har vi bestämt oss för att vi ska bestämma. Då måste vi vara redo för något som man aldrig kommer att bli redo för. På smekmånaden som blir längre än en månad. Det där klassiska, inte de första veckorna, de första veckorna vill jag dricka billig amerikansk blasköl. Men sen, sista veckan? Då ska vi.

Sen när det lilla fröet blir si så där sex år då ska vi titta in i oförstörda ögon säga lilla älskling, du blev till på vår smekmånad som blev längre än en månad.

12 oktober 2009

Den där om att det var gott så länge det varade

Jag kör diet. Inte äta socker, ja ni vet, gamla vanliga. Idag blev jag förbannat sugen på choklad, som jag inte ätit på tre månader eller så. Tänkte att det var bäst att köra på så jag köpte
Lion
Snickers
Guldnogat.

Mina kollegor tog precis ifrån mig Guldnogaten och gav mig Samarin istället.

Aj! Aj! Aj!

Och ps: choklad smakar smör!

07 oktober 2009

Den där om att välja mellan att frysa och vara för varm

Mitt största problem just nu: tjockjacka eller mellanjacka? Vad hände med tie grader? Varför gick vädret från tjugi grader/sol till minusminus?

Provar och provar på stan, men sjuhunra tjockjacka eller tusen mellanjacka?

Det är väl typ det jag går och funderar på hela dagarna. Medan jag lyssnar The Big Pink.


02 oktober 2009

Den där om fredagsmys

När jag var lite mindre kanske elva, fast elva med ett frågetecken, ni vet grejen: fräknig, fast ganska blek. Läste bok efter bok efter bok efter bok: hade precis gått från barn- till vuxenavdelningen på biblioteket och hela världen hade öppnats framför mig. Barnögonfransarna kvar och även de ihopväxta ögonbrynen.

Petra hade precis fått Bryan Adams lp-singel Everything I do - I'll do it for you i present. Hon septemberfyller år, så antagligen rödlöv utanför andra våningsfönster, utan eller med vant?väder. Vi stod i hennes rum och Sandra var med. Sandra var alltid med. Vi var tre och vi dansade om och om igen till Bryan. Den som blev över fick dansa med Petras stora nalle. Jag hade att dansa med den där nallen, ville hellre dansa tjejdans med Petra eller Sandra.

Ikväll har jag dansat tryckare till Bryan i vardagsrummet med Stolte mannen. Han ville ha sina armar övers. Det ville jag med. Han fick halva låten, sen blev det jag. Det är bra att den där låten är så lång. Tänk om jag hade vetat det när jag var elva år.

Den där om att han väl tänkte att jag älskar blomkål jag älskar rökfisk jag älskar romsås, en kombi är lika med susen?

Min pojkvän: jag erkänner! världens finaste!

Men matlådekombination: blomkål rökt makrill romsås frågetecken utropstecken frågetecken