06 september 2011

Den där om att jag har tagit tillbaka köket. Gör sås. Kan inte sås. Vad är hemligheten?

8 kommentarer:

  1. Mjöl? Annars skulle jag nog säga: Lallersteds på burk. Mumma.

    SvaraRadera
  2. Vitvinsvinäger, det är hemligheten. Lite syra i gör susen!

    Annars undrar jag hur det gick med klänningen du sprättade upp för att använda som mönster. Jag har tappat bort hur det gick...

    SvaraRadera
  3. Alltså jag gör ju det där (utom vitvinsvinäger, ska testa!), men oftast blir det... inte som när mamma gjorde det när man var liten.

    Och klänningen: den officiella historien är att jag blev gravid och inte kunde sy-prova-sy-prova. Den inofficiella och sanna är att jag inte vågar sy ihop den, för jag är rädd att den ska bli jätteful.

    SvaraRadera
  4. Ta bara pyttelite! Det ska inte smaka, bara bryta av. Blire det för mycket så balansera upp med socker eller honung. Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Följer varje såsord du skriver Linda!

    SvaraRadera
  6. Sås:

    Vispgrädde
    Citron/Lime eller creme fraiche
    Honung/Socker/Sirap
    Salt och buljong (alltid grönsaksbuljong)

    Sedan valfri fond eller krydda av det du ska ha till: svamp, köttfond, persilja etc etc. (Detta görs först, vispgrädde osv hälls över.)

    Vill du ha såsen tjock, använd potatisvatten eller mjöl (som du först blandar med vätska annars blir det äckliga klumpar).

    Plus eventuella kryddor såsom t ex curry.

    Mvh
    Såsälskaren

    SvaraRadera
  7. Tack såsälskaren! En söndag borde jag ställa mig och göra sås hela dagen. Övning ger färdighet, och allt det där.

    SvaraRadera