02 maj 2013

Den där om slutet

Hej hörrni.
 
De senaste dagarna har varit väldigt tunga för mig. På flera sätt. Det plus att jag fått flera kommentarer som påpekat det jag skrivit, tyckt att det varit okej att kritisera mig som person samt varit elaka gör nu att jag avslutar den här bloggen. Jag hade så mycket kvar att berätta, så det här känns snopet. Beslutet togs på två spontansekunder. Och jag vet att ni är många där ute som stöttar och stöttat mig genom allt. Tack, det betyder himla mycket, men jag orkar helt enkelt inte gråta på jobbet något mer.

73 kommentarer:

Caroline sa...

Å nej. Jag vill vara egoist och säga: DU FÅR INTE SLUTA

men jag är säker på att du vet, vad som är bäst.

Silverscreen sa...

Nej :(
Vi finns här om du ändrar dig.
*kram*

S sa...

Men fan också. Fan fan fan fan. Fan att det finns de som får dig att gråta på jobbet och fan att du inte känner att du kan fortsätta. fan för allt det. önskar dig och din man och lille fimp all lycka. kommer sakna din blogg sjukt mycket men det är ju du som skriver breven, du som ska få bestämma.

Em sa...

Så ledsamt att höra. Har uppskattat funderingar, klokenskap och vitterhet. Varma tankar och hälsningar från anonym läsare

Limpy sa...

GAAAAAh!!! Så arg jag blir!

Var rädd om dig Jenny! Kram!

Boel sa...

Hej då! Jag kommer sakna dig. Hoppas du dyker upp under en annan kanal en dag när det känns rätt. Jag gillar verkligen verkligen vad och hur du skriver. Lycka till med allt!

MissParker sa...

Så himla tråkigt, men jag läste kommentarerna, och jag förstår dig. Jag hoppas du kommer tillbaka!

4everfine sa...

Förstår dig, men kommer sakna dig. Ta hand om dig och hoppas ni snart bor i drömhuset, att du får precis det jobb du vill och att ni får vara lyckliga. Stor kram

heweh sa...

Tack så mycket för alla fina texter.

Anonym sa...

Ilsknar till SOM FAN, självklart ska du inte gråta på jobbet. Kram.

//Linda R

jenniekatarina sa...

väldigt tråkigt, men förståeligt. hoppas du vill komma tillbaks nån dag, du skriver fantastiskt. tack för att jag har fått smyga runt här, alldeles anonym, och ta del av ditt liv och dina tankar. lycka till med allt!

Skåne sa...

Jenny!
Har tyckt så mycket om din blogg.
Hittade dig för ett par tre år sen via bondhustrun, tror jag. Läste mig igenom hela arkivet, alla äventyr och ups and downs. Har följt dig sen dess. Du skriver så bra om så mycket!

But things that makes you cry gotta go, liksom. Jag fattar.

Tack för allt, det var så fint att få kika in i ditt liv! Jag önskar dig allt gott.

Cissi

Zahra sa...

<3

Anonym sa...

Jag tänker ha dig kvar i rss-en i alla fall och hoppas lite.

Men kram till dig och ha det gott. Hoppas att du får jobbet!

Chaos By sa...

Spontant tänker jag nej nej nej och åt helvete för folk som skriver dumma kommentarer. Jag älskar din blogg och förra sommaren läste jag igenom hela från början till slut. Jag hoppas allt blir bra för dig, stolte mannen och fimpen, att ni hittar huset och att du får det jobbet du vill ha! Ha det underbart, jag kommer tänka på dig. Kram!

Sara sa...

Först fattade jag ingenting, för jag kände inte att du hade tagit upp något provocerande eller hett ämne alls, men sedan läste jag kommentarerna och förstod hur arg och ledsen du måste ha blivit. Jag vill tacka för att du delat med dig av insikter och funderingar, och vill att du ska veta att jag verkligen har uppskattat att läsa din blogg. Tack.

Å sa...

Har inte läst kommentarerna men blir oerhört beklämd av vad du skriver. Önskar dig, Fimpen och Stolte mannen all lycka och kärlek.

Kram
Åse

Long time reader, first time writer sa...

Vad trist, kan jag spontant känna. Du kommer vara saknad. Men samtidigt, om du inte känner lust inför bloggen, ja då är det naturligtvis helt rätt att lägga ner.

Det har varit en glädje och en ära att få ta del av dina berättelser och betraktelser. Tack för allt, och ett enormt lycka till med allt du företar dig.

Katta Kvack sa...

Jag blir så jävla förbannad på de rent idiotiska kommentarerna i inlägget här nedan. Jag vet faktiskt inte ens vad jag ska skriva om dem, SÅ arg blir jag. Jag hoppas så innerligt att du väljer att fortsätta blogga någon gång i framtiden, här eller på ny adress, och att du i så fall låter mig veta vart du håller hus, för jag kan inte tänka mig en rss-läsare utan dig och dina ärliga, vackra och genuina inlägg.

Linn sa...

Jag är med på förbannattåget här. Fan ta dom som tar det här ifrån dig. Och du är bäst och så jävla vettig och smart och modig som faktiskt vågar skriva om allting och inte ba sockerdrickefluffa allting. Stor stor stor stor kram Jenny!

Jenny sa...

Tack fina ni. Som jag skrev så var det väldigt spontant att avsluta den här resan. Kommentarerna på inlägget om min lön, plus kommentarer på ett inlägg som jag har tagit bort, dödsfall samt lite annat jobbigt som händer just nu gjorde att det fick bli så här. Jag som alltid trott att jag skulle vara starkast i världen orkar inte längre.

Om jag väljer att fortsätta skriva på den här bloggen och i så fall låser den så berättar jag så att ni som vill fortsätta läsa kan få göra det.

Kram på er, varenda en.

Åsa sa...

Så tråkigt när så få kan förstöra så mycket för så många. Jag kommer att sakna din blogg och hoppas att du hittar tillbaka en dag!

Kram

Sara sa...

Tack för allt Jenny! Jag har läst dig i flera år och fastän jag har varit dålig på att kommentera har bloggen betytt mycket för mig och du har kännts som någon som skulle kunna bli en god vän. Jag behåller bloggen i RSS-feeden i hopp om att lusten och orken skall komma tillbaka.

Lina sa...

Heja dig för att du säger ifrån! Jag kommer precis som alla andra här sakna dina inlägg!

Lina sa...

Åh fan fan fan också känner jag, precis som många ovan mig här. Du är ju min bästa blogg!! Jag gillar ju verkligen det att du skriver om allt, från himmel till jord, och att du inte är rädd för att skriva precis som du tycker (precis som det ska vara, som alla bloggar borde vara). Och du skriver så himla bra. Men jag förstår dig, och du måste ju göra det som känns rätt. Och det är strongt att du vågar avsluta (även om jag och många andra tycker att det är trist). Gråta på jobbet är ju inget bra alls. Knäppa människor som tror att du kan vara på ett sätt bara för att dom vill att du ska vara det. Eller som tror att personangrepp är okej. Jag önskar dig och Stolte Mannen och Lillfimpen all lycka till, att det som varit tungt i ditt liv de senaste dagarna utöver bloggen kommer att kännas lättare snart och att det kommer gå vägen med jobbet du sökte! Jag kommer att ha kvar dig i rss-feeden i hopp om att det någon gång kommer upp något, eller bara för att jag inte vill ta bort dig därifrån kanske:) Trots att vi har aldrig träffats (och att jag inte ens bloggar, så du har ju ingen möjlighet att veta vem jag är alls) så känns det som att vi känner varandra, och jag kommer sakna dig!

HeyLeon sa...

Så tråkigt att du slutar, jag kommer sakna dina texter! Men du gör självklart precis det som känns rätt för dig, ingen kan kräva nåt annat.

Lena sa...

Jag tror att folk ibland inte fattar att det är en riktigt människa bakom en blogg. Som känner och både bra och dåliga dagar. Jag förstod aldrig vad som var så provocerande i ditt inlägg. kanske för att jag förstår? Vi är aldrig på svältgränsen och ibland reser vi utomlands (nu var det 4 år sen sist) men jag kan bli trött på att om jag text går på nåt evenemang som kostar 5-600 eller nåt dyrare event så är den månaden körd när det gäller allt annat. och det stör mig. För jag vill kunna göra saker. Men sätter man det i relation till alla andra, kanske uteliggaren som säljer Situation Stockholm, visst förstår jag då att jag är lyckligt lottad men jag har väl rätt att känna som jag vill? Jag hoppas att du kommer tillbaka Jenny, du är en av mina absoluta favoriter. <3

E sa...

Å vad tråkigt att höra! Lycka till med allt och hoppas du snart har glömt de där idiotiska kommentarerna. /En som ganska nyligen hittat hit och uppskattat att du delar med dig så fint av allt viktigt i livet

Anna sa...

Så himla tråkigt att höra- din blogg är min absoluta favoritblogg. Jag hoppas att du vill fortsätta skriva- här eller någon annanstans- för skriver gör du väldigt bra! Jag kommer sakna dig och din blogg väldigt! //Anna

Anonym sa...

Jag tittar inte in så ofta, men jag gillar det du skriver. Detta skrev jag på min blogg igår kväll: "Om man läser någons dagbok, måste man läsa den med väldigt mycket kärlek. Och med väldigt mycket respekt"
Det stämmer! och jag tycker det är synd att du slutar!! KRAM!

anydaynow sa...

Så otroligt tråkigt Jenny, men jag förstår dig helt och fullt. Du är och har varit min favvoblogg i flera år och jag kommer att sakna dig. Hoppas kunna följa ditt liv på ett eller annat sätt ändå så småningom.

Kramkramkram.

Colombialiv sa...

Nej, nej, NEJ!
Åh, jag får god lust att ägna mig åt lite näthat mot Linda m.fl., men det är alldeles för lågt och det är din blogg alldeles för bra för.

Men ändå. Fan ta folk som får dig att känna att du måste sluta.

Du som hade så mycket kvar att berätta. Det är inte rätt. Du kommer att vara så, så saknad.

Stor kram.

emma sofie w sa...

Stor kram fina fina du, kommer sakna dina texter och det gör mig så jävla förbannad att idioter tar det här i från dig.

Hoppas jag får läsa mer nångång i framtiden, och att du, stolte mannen och Fimpen får må bra tills dess, lycka till!

Johanna sa...

Läste just kommentarerna under "Den där om hur det gick på intervjun" och blir helt häpen! Vissa läser denna blogg/dina ord som fan läser bibeln...

Och denna "Linda" som gnäller för att hon tycker att du... eh, gnäller? Fattar ej.

Kram på dig! Kommer sakna dina ord!

Yes but no sa...

Jag vill ropa NEJ!!! Men jag kan förstå ditt beslut. Det här ska vara nyttigt för en, inte anledningen till att man gråter.
Hejar på dig oavsett om du skriver eller ej. Kram!

Anonym sa...

Har följt din blogg i mängder med år. Tillhör inte din generation, kanske mer dina föräldrars ;). Har kommenterat en gång tidigare, för många år sedan då du skrev en hyllning till din far. Jag skrev då att om jag haft en dotter, skulle jag vara så oerhört stolt över att ha en dotter som du. Efter alla år stor jag fortfarande fast vid detta.

Bloggvärlden är otroligt hård och jag tror det är ytterst få av dessa som skriver elaka onyanserade kommenterar, som skulle slänga ur sig detsamma IRL. Det är så mycket enklare att sitta bakom en skärm och ösa ovett i skrift utan minsta eftertanke el nyans i text.

Gör en ändring i inställningar och godkänn kommentarerna innan de publiceras. Bara radera alla dumheter och slippa allt tjafs om en blogg som faktiskt bara är din. En blogg där du själv väljer de delar av ditt liv du vill skriva om.

Jag hoppas få fortsätta följa dig.Anonym sa...

Hej Jenny,
Tack för att du har delat med dig av ditt liv, om alla de glada och svåra känslorna, om lättnad och ångest, om lågt och högt. Tack för att du vågade dela med dig av din mänsklighet så att jag kände mig lite mindre ensam i min. Jag som håller på att lära mig att dela med mig av min mänsklighet eftersom alternativet, att inte låtsas om den och att tro att folk tycker illa om mig om de ser allt det det svarta i mig, har stjälpt mig omkull. Jag lär mig dock sakta att jag kan, får och ska existera utan att prova att låtsas som om om allt är ok bara för att det kunde ha varit värre. Jag kommer att sakna dig och jag hoppas att du fortsätter att skriva, för dig själv eller andra. Lycka till! / Hanna

emma sa...

Jag önskar dig lycka till med allt. Och tack för att jag fått läsa och ta del av så mycket. Hoppas att du orkar och vill fortsätta någon gång. Kram

Petra sa...

Men,, ååååh nej! Jag kommer att sakna dig om du slutar!

Fiat sa...

Så väldigt tråkigt. Jävlar vad trött jag är på människor som "bara säger hur det är" utan att ta hänsyn till 1) det handlar bara om deras uppfattning 2) det de säger kan såra och 3) att det sårar betyder inte att det de sade hade sanningsvärde. Samt 4) - ganska många borde ta tag i sin självkänsla innan de kommenterar i bloggar. Med detta sagt: jag förstår dig. Jag hade också blivit ledsen och tappat lusten. Hoppas du kommer tillbaka!

Sussilago sa...

Det var väldigt tråkigt att läsa. Men jag förstår dig helt igenom! När allting annat krånglar runt omkring en så fungerar det inte att fler saker tynger ner. Jag är på exakt samma ställe själv.

Jag har läst din blogg i många år och har alltid återkommit hit. Jag hoppas att du kommer göra detsamma någon gång - men bara på din egen vilja!

Lycka till med allting!

Haren sa...

Men vad sorgligt och så jäkla tröttsamt att folk inte kan bete sig. Stor kram

Malin sa...

Lycka till med allt, verkligen! Kommer sakna din blogg! Kram

dekorum sa...

Trist, Jenny! Hoppas att det jobbiga blir bättre snart och att du och din familj får må bra.

Anonym sa...

Men GUD Jenny, nu läste jag kommentarerna på inlägget. Förstår dig, verkligen obehagligt. Mig veterligen har du aldrig berättat här vart du jobbar, så jag antar att du liksom jag drog slutsatsen att det är nån du känner.

Till min namne Linda (ouch) och anonym säger jag bara: fy faen vad fega ni är.

Linda R

Cinderalley sa...

Fy fan vad trist, din blogg kommer att vara saknad. Och det finns en särskild plats i helvetet för missunsamma jävlar som inte kan hålla kommentarknappen i styr.

Anonym sa...

Men nej! Herregud vad jag kommer sakna dig!
Lycka till med allt, lön, fimp och man. Du förtjänar det bästa.

egoistiska egon sa...

Jag kommer sakna dig så oändligt mycket här.

pippigull sa...

Å jag kommer att sakna din blogg. Just för att den är ärlig och fin och ful samtidigt. och du skriver så fint. Och Fimpen - hur jobbigt det kan vara fast man får exakt det man vill.

Hoppas du hittar ett sätt att fortsätta (jag läser gärna vidare) - för att du ska få skriva ditt liv, precis som du vill. Hur du vill.

kram och lycka till!

Matilda sa...

Tack för att du har delat med dig av dina ord under så lång tid! Din blogg har varit min favorit sedan 2007, hoppas få läsa mer av dig i framtiden. Kanske i bokform? Heja dig, lycka till med allt!

Sara sa...

Tråkigt, tråkigt! Jag kommenterar för sällan men du ska veta att jag läst med glädje och engagemang. Jag hoppas du blinkar till i rss-feeden igen någon dag. Ta hand om dig!

Lisa sa...

Åh så himla sorgligt. Det här är en av få bloggar jag fortfarande läser och jag kommer ju sakna ihjäl mig.
Men jag förstår. Vilka vidriga kommentarer du har fått. Från vidriga människor. Du är fin och bra och vettig och hoppas hoppas du får det där jobbet och att ni hittar ert drömhus osv osv..
Tack för lässtunderna, de har varit himla fina!

Lisa sa...

Jag är ledsen att du kommer sluta blogga, jag kommer sakna dig, blir alltid glad när jag ser att du skrivit något nytt. Självklart håller jag inte alltid med (och ibland håller jag med mer än jag vågar erkänna för mig själv) men jag har alltid uppskattat dina texter. Kram

Stina sa...

Jag kommer sakna Dig!

Saga sa...

Tråkigt att du slutar, men efter en del av de kommentarer som du fått på vissa inlägg så förstår jag varför. Jag har aldrig fattat varför man fortsätter läsa en blogg man inte gillar? Önskar dig och din familj allt de bästa, ta hand om dig.

motvalls sa...

Nej, inte! Skulle min tvååring ha sagt...

Kommer sakna din blogg! Hoppas den kan återuppstå om du vill å orkar! Kram!

Fifi sa...

Neeeeej!

kajsa. sa...

Neeeej va synd! Bu! Fan! .. osv. Suck.. Du som är så bra ju!!
kram [och hoppas du mår bra snart].

Ewelina sa...

Sällar mig till skaran som förstår dig, kommer sakna att läsa om livet oglorifierat och ärligt! De som skriver om vardagen som du gör behövs i vår värld av påhittade glamor liv! Önskar ibland att man kunde strunta i alla elaka kommentarer som folk fäller om en. Men det är inte lätt... vi är många som gillar dig,garanterat fler än de som vill ta sig högre på din bekostnad.

berättaren sa...

Jag kommer att sakna dig och dina texter ofantligt mycket! Men jag förstår, känns det inte roligt längre så ska du inte fortsätta. Jag önskar dig lycka till med allt och hoppas att du ändå kommer att vilja fortsätta skriva, om inte här så i något annat forum.

Anonym sa...

Som nybliven mamma har din blogg varit så härligt ärlig och en kontrast till många andra bloggar. Så tråkigt att vissa anser sig ha rätt att göra påhopp. Vi läsare ska ju vara tacksamma att sådana som du vågar dela med dig. Gillar man det inte, ja då läser man inte. Hur svårt kan det vara?!

Tina sa...

tråkigt. din är den enda bloggen jag läst regelbundet de senaste åren. nu får jag hitta en ny blogg att läsa. lycka till med allt

Johanna sa...

Tråkigt och vemodigt, men förståeligt! Hoppas allt går bra för dig och din familj!

Anonym sa...

Nu blev jag lite tung om hjärtat. Jag hittade din blogg när jag väntade min son (som för övrigt är någon månad yngre än din fimp). Har tyckt om att din blogg inte bjudit på så mycket "hihi" och "mammas gull" som så många andra bloggar. Du är ärlig med att föräldraskapet inte alltid är någon dans på rosor och det har hjälpt mig när jag känt mig ensam med mina tankar. Men jag förstår att du tar illa vid dig av negativa, eleka kommentarer. Vem skulle inte göra det? Har du funderat på en lösenordsskyddad blogg? Annika

Sofia sa...

Kram.

Emma - hörselresan sa...

Jag förstår ditt beslut men oj oj oj vad jag kommer att sakna dina texter. Du skriver på ett så fint och eftertänksamt sätt och det är en fröjd att få läsa dina tankar, att få njuta av underfundiga formuleringar. Tack!

Anonym sa...

Hej Jenny,

Följ ditt hjärta, slutar du skriva blogg nu för en period så behöver ju inte det betyda att det är färdigbloggat för gott?! Men... sluta aldrig att skriva, du är helt fantastisk på att utrycka dig i ord. Skriv för din skull, inte för andras...

Hmm. ska kanske vara "jag tycker" framför allt det där...

Beklagar bortgången. Tack, kramar
/T

Lotha sa...

Jag sörjer att du inte ska blogga mer
Jag sörjer alla dumma och oförstående huvuden
Jag sörjer att det finns så mycket elakt i världen
Jag sörjer att inte vi som älskar och värdesätter vinner
Jag tackar för din fina blogg men förstår dig ... men är sorgsen att de vinner .....
Begränsa släng bort och fortsätt så vinner vi som tycker om !
Men jag är på din sida vilket beslut du än tar / tagit ...
StOOOOra Kramar till dig!

Katarina sa...

Tack för alla fina texter och inlägg, har följt dig sen 2006 och kommer verkligen sakna din blogg! Lycka till med framtidenoch din fina familj.

kramar från Katarina i Frankrike

Sven sa...

Det gör mig så ledsen att du som i så många år har bjudit så mycket på dig själv och fått alla oss läsare att känna oss som en del av ditt liv känner att du inte kan fortsätta skriva.

Jag har följt dig på hela resan från uppbrottet med M till livet med Stolta Mannen och Fimpen. Jag tycker att alla dina texter andas integritet, mod, intelligens och livslust - även i de perioder när du har haft det svårt och jobbigt. Vore flera som du så skulle den här världen vara bra mycket bättre. Jag vill att du ska veta det.

Jag beklagar sorgen kring dödsfallet och hoppas du mår bättre snart. Kram /Sven

Linnéa i Colorado sa...

Det här är så himla himla sorgligt. En idol som slutar och jag AVSKYR att det är "tack vare" människor som vill ont. Fy farao vad de har förstört och kommer fortsätta förstöra. Vuxenmobbning är så jävla vidrigt och det gör mig så ONT att se att det finns. Om vi inte kan låta bli att sprida skit till människor vi inte ens känner hur är vi då mot dem vi umgås med varje dag. Piss och skit.

Elin sa...

Otroligt tråkigt att det finns de som snabbt kan ta död på andras inspiration! Jag kommer sakna din blogg mycket, språket, tonen, ärligheten och att du skriver om känslorna åt alla håll och kanter. Skriv en bok! Lycka till med livet och skrivandet!

Maria sa...

Usch vad tråkigt det här. Jag kommer att sakna din blogg.