26 januari 2013

Den där om Iguazu och Salta och BA och Mendoza och Uruguay

Jag sitter och otålighetshoppar i soffan när Stolte mannen tittar på bilder över Salta. Men vad tycker du då? Vad tror du? Vad vill du? Och han tillbakatittar på mig och säger att vi nog inte hinner med allt jag vill på de två veckor vi ska vara borta. 

För Stambyte pratar om södra Argentina. Annika pratar om Mendoza. Vi sitter där i Stambytes lägenhet och det är barn överallt och Annikas kille nämner Buenos Aires och att vi borde stanna där några dagar, passa på att festa och äta, när vi ändå ska resa barnlösa. Och när jag träffar Lisa så pratar hon om Uruguay.  Det finns så många platser i Argentina vi jag vill se. Så lite tid vi ska vara borta. Och har ni nu något måste se-plats så säg den nu, så att jag hinner addera den på listan.

9 kommentarer:

Haren sa...

Alltså lyckans dig! Jag säger JA! till BA och Mendoza. Och nja till Salta. Och måste rekommendera Esteros del Ibera, det var micket, micket fridfullt men om minnet inte sviker mig, extremt meckigt att ta sig dit. Förutom dit så har ju Argentina cirka världens bekvämast nattbussar, om ni vill hinna med mycket.

anna sa...

Salta är förvisso fint, men inte särskilt spännande. Tillbringade ett par dagar där och det räckte tveklöst. Vet faktiskt inte om jag skulle rekommendera det.

BA är ett måste tycker jag! Så jäkla härlig stad. Ett tips är att gå på en milonga, då man först får prova på att dansa (blev sjukt taggad på att lära mig mer efter det, har inte blitt av än dock..) en liten stund, sen sitta och sippa vin och kolla på när asduktigt folk dansar. Magiskt faktiskt! Vi var dessutom på queertango, vilket förhöjde upplevelsen ännu mer.

Och just det - vi hängde mkt på en fin liten bokhandel med mysigt cafe inne i affären, där man kan äta frulle. Kan tydligen inte klistra in länken just nu men det heter Botique del Libro så googla det. Stadsdelen där den ligger, Palermo, är grym. Vi bodde där när vi va där.

Älskar Argentina och hoppas att ni med kommer att göra det.

anna sa...

Förresten, precis som Haren säger är det lätt och bekvämt (och billigt) att ta sig runt med buss i Argentina. Man hinner ändå mer än man tror. Vi hann besöka BA, en mindre stad som jag nu inte minns namnet på, hehe, och Salta på drygt en veckas tid, och då upplevde jag att vi hann vara länge i BA (det är så stort att man gärna vill ha några dar där, vi var nog där 4 dar ca).

Den där Jenny sa...

ÄLSKAR att ni tipsar! Ska absolut kolla upp Esteros del Ibera och skippa Salta.

Johanna sa...

Men ååå vad härligt! Alltså det kommer ju bli svinbra vart ni än åker osv osv. Men BA får ni inte missa, grym stad! Och Iguazu är ju otroligt fint det med. Man kan åka lyxiga bussar med ligg-säten och bussvärdinnor som serverar jordgubbar och champagne från BA dit, tar rätt många timmar men var inte så dyrt.

Mendoza ska ju vara jättefint med men där har jag tyvärr itne varit. Så kan inte jämföra. Montevideo brukar ju folk gilla men har inte hört så mkt om resten av uru? Tipsa gärna om hur det var om ni åker dit!

(Min kollega och kontorskompis Linn var i Paraguay nyligen och var inte så jätteförtjust, trots att hon älskar sydamerika. Så skit i det landet om ni nu skulle få för er en avstickare från iguazu eller så).

Å gud vill också planera resa just nu.

Colombialiv sa...

Sorry min seghet, men nu finns ett mejl i din FB-inbox!
Puss

Lisa sa...

Men, varför nja:ar alla Salta? Vi tyckte det var hur fint som helst som kontrast till t.ex. BA. Visst, reser man runt mycket i t.ex. Peru eller Equardor så kanske det inte känns lika "speciellt" men tycker verkligen att det är värt mer än ett nja! Hyra bil tror jag är hemligheter och så ut och köra runt på slingriga vägar till små bergsbyar! Annars så ja, BA är ju BA och där kan man ju förstås spendera hur mycket tid som helst utan problem.. Och San Antonio utanför BA är också fint förstås men nu kanske det räcker med alternativ för er? Puss!

Den där Jenny sa...

Du, Lisa? Var det dyrt att hyra bil? Och ja, kom inte med fler alternativ för det är redan så nedrans svårt att välja!

Lisa sa...

Nejnej, billigt med bil och enkelt att hitta firmor!