18 juli 2012

Den där om en Sverigesemester

Hej mitt folk,

i augusti kommer ju solen som vi alla vet och den här hagelstormen som är precis över mitt huvud kommer att vara en minns du i juli när det haglade så jävla mycket?-historia, så då tänkte jag och min lilla familj dra på Sverigesemester i två veckor. Vi kommer att köra från Stockholm mot Göteborg, över Värmlandshållet. Sen kommer vi att stanna till hos Bubblan i Göteborg och hos mina föräldrar i Skåne. På vägen hem tänkte vi köra "inom" Öland. Vi måste göra en del stopp för vi har en unge som HATAR att åka bil. Så hit me! Var ska vi bo? Vad ska vi göra?

Tack snälla ni för alla tips ni kommer att överösa mig med!

9 kommentarer:

Erika sa...

Utanför Åmål, om ni åker förbi där, finns ett konstnärskollektiv som har både roliga utställningar och god mat! De heter Not Quite och jag tror att det är lättast att googla för att hitta dit, annars heter orten det ligger i Fengerfors.

anydaynow sa...

Vad roligt att Erika tipsade om Not Quite i Fengerfors, där var jag för bara ett par dagar sen. God mat & gott surdegsbageri dessutom. Det finns en del bra ladugårdsloppisar i Dalsland också, den söder om Tydje gillar jag (ligger dock på fel sida av E45 om man ska söderut tyvärr). Men passa er för den vid Vassviken, den är skräpig & dyr.

Om ni har tid när ni är i Göteborg så borde ni såklart ta er till västkusten också. Dyrön och Åstol är mina favoriter, där hängde jag varenda sommar tills jag var typ femton.

Håller tummarna för att ni slipper regn & hagel!

Caroline sa...

Hjo är en fin liten håla om man har ett behov av att stanna några timmar. Rökt sik i hamnen, en skön "stadspark" med fik, små båtar och loppis/antikställen.

Shoppa lite alternativt i Göteborg på Magasinsgatan, ät en sill med mos i vagnen där. Hångla på Paddan eller åk Hisingen runt, en båttur på tre fyra timmar med mat ombord. Gör en picnic och fika på det gröna jämte kanalen mellan Fiskebäck och Önnered (väster om Göteborg).

Besök akvarellmuseet som ligger fint på Tjörn, ät lunch där, gott. Och berätta för varandra om alla tavlorna, vilka som är fina och fula och varför då.

Besök Haväng i Skåne, Österlen. Väldigt tjusigt ställe. Och kör inom Forsakar och titta på det fina vattenfallet, litet hemligt ställe om du kommer på rätt dag. Fint och man känner lite kärlek, lägg bebisen i det gröna och göra det lite snabbt bland träden.

emma sofie w sa...

Västra delen av södra sidan på Öland är fin! Jag skulle hänga lite i Sandbergen/Stora Frö (Strandnära är ett fint vandrarhem), där kan ni bada titta på vindsurfare osv. Skulle även klämma in ett besök i Vickleby som är så jävla fint, kanske bo där och göra dagsutflyktet med bil och titta på typ väderkvarnar, Alvaret osv!

Katta Kvack sa...

Om man ska norrut på Öland så ska man äta glass på Palm Gelato i Borgholm. Tasty tasty!

Lisa sa...

Såg att du redan hade fått lite Ölands-tips, men här kommer några till:
Norra Öland är nog det bästa när det kommer till Öland. Byxelkrok har fina små fiskebodar där de säljer färsk fisk, Ölands-grönsaker och annat lite heminredning. Stranden i Böda är fin, så om vädret tillåter och Fimpen har tålamod, så är en dag på stranden i Böda toppen.
Lammet och Grisen är en restaurang som ligger i Löttorp som är värd att besöka.
Gillar ni kroppkakor kan ni stanna till på ett mysigt ställe i Rälla som säljer Ölandska kroppkakor.
I Gårdby (Sydöstra Öland) finns ett jättemysigt café med heminredning som är värt att besöka.
Om ni planerar att stanna till i Kalmar så är ni mer än välkomna på examensfest den 11 augusti, och då ingår även sovplats! :) Annars så hade Lillebror Kalmar Slott som sin favorit på Kalmar-listan.
Jag håller tummarna för solsken under era semesterveckor!

Barbafjant sa...

Om ni åker förbi Kristinehamn finns en gul stuga i skogen att besöka. Eventuellt också massa kakor att äta upp, men det beror lite på om det är före eller efter tantens namngivning. Bäddsoffa med absurt tidig morgonsol finns också.

It's all gonna be fine sa...

Kör ni upp längs Österlenkusten kan jag verkligen rekommendera Vitemölla. Det var jättefint där.

Sandy De Luxe sa...

Och när (om) ni är på väg till Öland från Skåne så ta kustvägen, stanna i Karlskrona, åk Skärgårsbåten Axel och köp glass i Nättraby, kliv av på Brändaholm på hemvägen och ta en promenad in till stan. Underbar sommarstad!