12 februari 2013

Den där om lördagen

Han hinner inte köpa nya byxor och går och muttrar över det en stund i lägenheten. Jag håller Fimpen i händerna och springer runt med honom i lägenheten, jag springer så snabbt att han inte hinner sätta ner fötterna vid varje steg och det ser ut som om han svävar runt på månen. Han skrattar så att han tappar nappen och jag skriker TUT TUT! HÄR KOMMER VI! och då skrattar han ännu mer fäller huvudet bakåt.

Lillebror ringer på dörren och snubblar in och tar över lägenheten så där som han kan göra. Fimpen är först lite avvaktande med spelar efter ett tag munboll med honom. Munboll spelar de genom att ta en mjuk boll i munnen och kasta till varandra. Så klart. Jag sätter på den glittriga tröjan som ser ut som en tröja som en 83-årig tant från Säffle skulle sätta på sig inför dans på krogen. Glittertröja svartkjol det stora halsbandet vinterskor strumpbyxor (fast i omvänd ordning) läppstift. Skriker hejhej tar Stolte mannen i handen och går och äter:

champagne
tartar
förbricka
pasta
kalvkind
nån pudding
massor av rö-vin 
dessertvin.

Vår första dejt sedan augusti. Vi hinner gråta skratta ta Måns Herngren med kvinnosällskaps bord (när vi berättar att vi är på barnfri dejt, första sedan augusti) tappa mat på glitterblusen prata Argentina säga vi har inte pratat om Fimpen en enda gång! prata om Fimpen och måla snoppar i snön på en bil innan vi går hem. Och vi bestämmer att det här måste vi göra om snart.   


6 kommentarer:

Colombialiv sa...

Åh lyx! Måste styra upp en dejt med min man mycket snart.

Alexandra M-O sa...

Så jäkla viktigt att vårda relationen! Synd bara att det oftast dröjer så länge mellan gångerna.

Josefine sa...

Det låter fan underbart! Vi gjorde samma grej nyss och det är ju som att injicera ren energi rakt in i hjärtat.

anydaynow sa...

Fint! Och så himla viktigt!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Den där Jenny sa...

Ja, det behövs och behövdes verkligen!