08 januari 2008

Den där om henne

Det är märkligt sån relation man kan få till sin uppsats. Jag ömsom älskar henne, ömsom hatar henne. Sitter och pratar med henne, svär och skriker. Hon verkar mer nonchalant och ignorant. Jag kommer på mig själv med att ibland morra och skrika hjälp mig här då! Hjälp mig, hur definierar du hemland? Hur gör du den här raden rak? Varför älskar du mig inte tillbaka? Varför lyder du inte, älskling? Din förbannade djävla fitthora?

Jag har ont i rygg, rumpa och höger långfinger som sköter musen. Blir skitsur på pojkvän som läser genom henne (efter mycket ångest och sväljande av stolthet) tar fram rödpennan och slaktar. Kvar blir resterna av henne och jag riktigt känner hur det är jag som får skulden, hur hon räcker finger åt mig.

Jag hatar henne. Jag älskar henne. Om två dagar ska jag lämna henne ifrån mig, de ska få dissekera och slå på henne och jag ska sitta och försvara något som jag inte är säker på att jag älskar passionerat.

Sen åker jag till Indien, för att komma hem till en sista termin och en sista tamp med en ny, mer avancerad henne (plus en kurs i "politisk sociologi"). Sen, vänner! Sen! Har jag en master i statsvetenskap, en någotannat i sociologi och kan kanske stolt titulera mig sociologisk statsvetare med inriktning på utredning, när jag sitter där, på ICA och försöker kränga förgammal köttfärs!

13 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha åh vad jag känner igen mig i det här inlägget. intressant att du definierar uppsatsen som en hon dock. mina uppsatser är alltid manliga. och mycket fina titlar att kränga ica-köttfärs på. heja! och heja att samhället förändras och har plats och uppskattning för ambitiösa människor med massor med kunskap så att de slipper sitta på ica utan kan statsveta, sociologa och utreda istället.

Anonym sa...

Hmm. Då kanske du har alla de där fina examina, men jag har svårt att tro att du kommer paketera om köttfärs på ICA... Tror inte heller att du kommer sociologisera och utreda - du kommer skriva!

Känner mig inte så orolig för din skull - och det tycker jag inte du ska göra heller! Ta fem minuter och känn dig bra i stället! Du har ordet (även om det ser faaan så klyschigt ut så hoppas jag du förstår vad jag menar!)

Go! Go! Go!

MZ

Greenchili sa...

Åh lycka att äntligen bli färdigbakad! Som jag längtar, det känns så pirrigt samtidigt som det är lite skrämmande. Vad gör vi sen? Blir det ICA? Kommer nån att fatta vad det är jag/vi kan, egentligen?

la linda sa...

hatkärlek!! undebrar känsla... :) låter helt underbart med indien måste jag säga, ha en bra dag!!

Anonym sa...

Kämpa sista nu! Usch hade verkligen hatkärlek till min uppsats men samtidigt var det skönaste känslan någonsin när den väl var inlämnad! Och du får ju Indien som belöning.

Jenny sa...

Elin: Jag vet. Min skiftar faktiskt mellan att vara en "hon" och en "han". Jag tror att den började vara en han, men nu har gått över till en hon.

MZ: Det var ett tag sedan! Eller jag kanske har helt fel? Välkommen, i alla fall. Jag känner mig ganska bra, men sen när den där ovana tanken kommer att jag faktiskt ska gå och skaffa mig ett jobb... Hjälp!

Greenchili: Klart de gör! Annars får vi övertyga dem!

La Linda: Tack! Indien kommer bli fattigt (noll pengar på kontot), men härligt!

Haren: Det värsta är att när man väl kämpat sig upp för berget och lämnat in uppsatshelvetet så är det dags för en ny!

j sa...

att hata och älska på en och samma gång är en balansgång på en gungbräda i ek. fruktansvärt men samtidigt helt underbart!

Anonym sa...

Du har såklart helt rätt - det var ett tag sedan! Flitig läsare (tror vi har firat två-årsdag nu), men inte så flitig på att kommentera.

Nu var det dags för comeback!

Anonym sa...

vad jobbigt att se slutet på en studietid så nära. man måste klippa sig och skaffa ett jobb. jag pallade inte det där, jag pausade och jobbade. ska börja nu igen. och det känns ångestfyllt att jag är klar nästa vår. och du är klar redan denna våren... jag visar härmed min respekt och vördnad.

Kate sa...

Jag försöker att se henne/honom som det mest ljuvliga som finns.
För att det ska gå lättare och för att det ska vara trevligare att skriva.
Jag försöker liksom älska med den..
Tyvärr verkar jag vara rätt kass i sängen då det inte händer så värst mycket med den..
Men man får inte ge upp i första taget..förr eller senare borde det ju gå.. :)

Anonym sa...

Jag älskar din blogg!!! Allt du skriver är underbart. Alltså blir även din uppsats underbart bra.

Joules sa...

Tror knappast att du hamnar på ICA med ditt driv!

Lycka till med avslutet och avlämningen av henne, och ha det fint i Indien :)

egoistiska egon sa...

hoppas att allt gick bra. det är oerhört konstigt att vara klar, jag har fortfarande inte vant mig.