02 januari 2008

Den där om minnesluckor

Förra nyår spenderade jag med bror i NY. Vi tjatade en massa om vad vi var tvugna att göra vid tolvslaget, för det skulle prägla hela året, hela 2007. Brors kompis körde in oss till NYC och sen satt vi och huttrade i bilen, drack oss fulla på rysk vodka och sjöng med i musiken som spelades på vännens bärbara stereo, som han hade i bilen istället för en bilradio. Vi åkte över broar och jag såg ljusen från staden och stirrade så länge att det liksom flöt ihop. Tänkte på mannen jag lämnat i Mexico City, hur han hade kysst mig på flygplatsen och sagt att vi ses snart igen!

Efter en ituslagen champagneflaska för 100 dollar åkte vi till Times Square, men missräknade det hela lite och satt alltså i en taxibil med en indier och skrek nooooo, don't say it, don't! när han gapade happy new yeaaaaaar!

Sket i TS och gick till en svartklubb med gratis sprit innan klockan två, där vi massbeställde tequila, jag träffade en italienare som jag pratade spanska med hela kvällen, oförmögen att prata något annat än just det när jag blev full. Han presenterade mig som prinsessan för sin pappa och helt plötsligt fann jag mig själv ha ett tequilashotsrace med en tjock italienare, maffiaboss look alike, tillslut förlorande big time.


Så 2007 skulle alltså vara ett år när jag åkte ovanligt mycket taxi, spenderade mycket tid med min bror, på väg till nya ställen, men med en tendens att komma för sent. Och räknar vi med hela kvällen: ständigt full, spanskpratande, italienhängande. Räknar vi hela dygnet som följde: sovandes. Men nej, försent har jag alltid kommit, men det andra stämmer inte.

Det är lite tur, för även om nyårsslaget spenderades med den där som jag gillar mest just nu, så har jag minnesluckor från det att vi gick ut genom dörren, för att kolla raketer, tills att jag vaknade. Det är helt svart. Jag har fått höra att vi var hemma fyra, så jag måste ju ha gjort något mellan tolv och fyra. Det finns kort på att jag dansat och hånglat. Och den första januari tvåtusenåtta spenderade jag på toaletten, kräkandes och skrikandes på pojkvännen, som tillåtit mig dricka så mycket och, tydligen, röka.

Så därför: Jenny, när du kollar tillbaka på det du skrivit här ungefär om ett år, faen ta dig om du spenderat 2008 kräkandes!

10 kommentarer:

Den där Jenny sa...

PS, PS: Den där bilden kommer nog att försvinna snart. Men ungefär så stolt var jag över mina bröst, och ungefär så full var jag.

sara sa...

Njäeh, men alltså, vi struntar i det där med att första dygnet ska symbolisera året va? För isåfall kommer jag vara sjukt full halva året, gå på konstiga raveliknande fester under jorden, sova mycket, äta, äta, äta (herregud, blir året som första dygnet kommer jag bli tjock!) och slötitta på tvserier. Ifs även dansa och hänga med finaste kompisarna, men en alldeles för stor del av året kommer att vara i en bakfylledimma. Och så blir det väl inte?

sara sa...

Och just ja: förra nyåret jobbade jag. Det har jag knappt gjort på hela året sedan dess. Halva 2007 var ju semester- så det kanske får vara nån slags motsats?

senapsgul sa...

haha intressant tanke. dock en smula skrämmande :)

Den där Jenny sa...

Fegade ur och bytte bild.

Sara: Motsats it is! Jag ska må finfint hela året.

trasselfia sa...

high five på det du. jag drack alla sorters alkoholhaltiga drycker, vaknade klockan elva i min kompis soffa tillsammans med två okända killar och spolade vatten ur kranen för att de andra inte skulle märka att jag spydde.

sedan åkte jag hem klockan halv 4 på dagen i mina söndriga festkläder och med mascara ned till näsan i mitt bakfylleillamående ansikte. jag har aldrig mått så illa i hela mitt liv.

elin sa...

naaaaj på att du bytte bild innan jag hann se den! och naaaj om det är motsats för min natt var ju jag när jag är som bäst, mina vänner när de är som bäst, romantiska fylle-sms när de är som vackrast och efterfest hos mig när den är som allra finast. det är ju den sortens 2008 jag vill ha. haha.

Dummie sa...

Om jag har fattat den där teorin rätt så ska alltså mitt 2008 bli ungerfär som nyårsafton-dygnet? Från vilka klockslag gäller det? från tolvslaget och 24 timmar framåt?
Intressant.

Den där Jenny sa...

Trassel: Fast dagen efter nyårsafton är det nästan tillåtet att göra sånt. Du får flytta upp till bästa staden, så att vi kan festa till det ihop, tycker jag. Och skämmas dagen efter.

Elin: Solly! 2008 kommer bli ett toppår, trots allt. Det ska jag se till. Bland annat genom att gå och köpa ett gymkort snart, för 4000:- (vilket inte är så bra, eftersom ett av mina löften är att ordna min ekonomi).

Dummie: Tror att alla har olika regler. Tolvslaget, hela dygnet... vet faktiskt inte!

trasselfia sa...

i'd like that :)