14 juli 2009

Den där om att nu är det stora problemet vilka av alla tusen böcker jag har på önskelistan jag verkligen ska köpa

Och just det ja! Jag har inte längre köpstopp på böcker, för ska man på charter (Parga) så får man köpa fem böcker. Den har Stolte mannen bestämt.

Jag är väldigt, väldigt lycklig!

8 kommentarer:

It´s all about me sa...

Jag och pocketshoppande är som ett barn på julafton! :) Fast nu får jag inte köpa nya förrän jag läst tio till har jag bestämt, min bokhylla svämmar över. Vilka ska du köpa?

Den där Jenny sa...

Efter att ha räknat efter så hade jag 51 stycken i min önslelista hos Adlibris. 10 av dessa är (helt random, ingen ordning här inte):
Paul Auster - Illusionernas bok
Jeffrey Eugenides - Middlesex
Jonathan Safran Foer - Allt är upplyst
James Frey - Bright Shiny Morning
Sara Granér - Det är bara lite AIDS
Bob Hansson - Kärlek, hur fan gör man?
Siri Hustvedt - The Sorrows of an American
Stephenie Meyer - Om jag kunde drömma
Audrey Niffenegger - Tidsresenärens hustru
Joanna Rubin Dranger - Askungens syster

egon sa...

Har James Frey hemma i bokhyllan. Läste Siri Hustvedts tidigare i våras, har inte läst hennes första bok (som är så hyllad), vilket jag kanske borde gjort. Den var speciell, men har ändå svårt att rekommendera den på ngt sätt.

Den där Jenny sa...

Åh, då hoppar vi Siri. Läste hennes hyllade för några veckor sedan och skulle ge den 3,5 av fem. Den var mysig, men inte klockren.

whynja sa...

Handla böcker för charter; tänk 'många sidor - varar länge'. Middlesex rekommenderas. Likaså Tidsresenären, fastän den inte är jättetjock. Diss för Meyer.

It´s all about me sa...

Illusionernas bok är skitbra! Den läste jag i Bolivia 2005, så jag vet inte om mitt läsande påverkades. Allt är upplyst tycker jag är seg, men egentligen är den säkert bra. Jag läste aldrig klart den.

Visst läste du The Reader nyligen - vad tyckte du? Jag gillade den INTE, men jag läste den förvisso på svenska på en flygplats i extremt trött tillstånd för massa år sen.

Och jag har 65 böcker på min önskelista på boktipset.se. Hittills. Fattar inte hur det ska sluta, hur ska jag kunna plugga nästa termin?!

Den där Jenny sa...

Gillar oftast lite tunnare böcker, vet inte varför. Tror att det är för att det är så många jag vill läsa att jag måste läsa alla snabbt. Och då tar vi bort Meyer (även om alla säger att de inte är bra, men lätta att fastna i) och Allt är upplyst. Det här var ju skitbra, ni sållar i mina böcker, lättare för mig att välja!

The Reader har jag inte läst.

It´s all about me sa...

Sorry, blandade visst ihop, det var någon bloggare som nyligen läste den, hmm... Jag körde ju ett TIPSA MIG OM POCKETS TACK- inlägg för ett par v sen och fick mycket bra tips, däremot fick jag ett skittips som gjorde att jag slösade bort några timmar av mitt liv, så man vet ju inte riktigt.

Människohamn gillade jag dock, fast Låt Den Rätte Komma in gillade jag faktiskt mer, antagligen för att jag precis som du inte var så överförtjust i slutet. Jag skrev ett inlägg om det också.

Lycka till med väljandet, det är verkligen svårt när det är så många man vill läsa! Jag läste ut "En drink före kriget" idag (rekommenderar den inte) och fick beslutsångest om nästa, men det fick bli en Gabriel García Marquez jag velat läsa länge, dessutom på spanska :D