07 juni 2012

Den där om en fråga om fitty

Alla era tankar och kramar i förra inlägget. Utropstecken på det, plus att jag stoppar ner allt i en liten burk och tar fram nästa gång jag känner för att bryta ut i Lille skutt-tårar på stan. 

Slänger ut en liten fråga här, för ni är ju Internet och har svar på allt: jag har fått ont i fittgången (vad är det officiella namnet på det?) och det gör jete-, jeteont när jag ska föra in tampong (hej mens, välkommen tillbaka!) (hej stavningskontroll, jag vill inte byta tampong till champion eller tampas). Ungefär som första gången jag skulle göra det när jag var tolv, tretton år sådär. Jag har känt av det lite vid peneration av snopp också, men inte på samma sätt. Min fråga nu: kan fittan växa ihop efter barn? Födde ju inte ens ut Fimpen den vägen.

Slut på pinsam fråga.

25 kommentarer:

Jagger sa...

Japp, man blir tightare efter att man fått barn. Oberoende om man föder normalt eller blir snittad. Man får "töja ut sig" igen. :) (Med andra ord.. man går back to normal efter en tids användning...)

Johanna sa...

Haha svaret ovan liksom, skrattar och förundras! (Och alltså...aj, fattar ju att det inte är kul).

MVH hon som inte har barn än och inte kan något sånt här alls. Men kommer vara expert när dagen väl kommer efter allt bloggläsande (yey!)

Limpy sa...

Oj! Det här var något nytt. Jag trodde det var tvärtom. Tack för bra kropp & knopp-fråga!

Jenny sa...

Men VARFÖR KROPPEN?!?!

Vad ska det vara bra för? Min man säger att kroppen nu upptäckt att det är kul att ha barn och därför vill skaffa fler genom att locka män med tajtare fitta.

Limpy sa...

Jag undrar också varför. Hur kan det vara så?

anydaynow sa...

Haha, älskar Stolte Mannens resonemang! Har upplevt nåt liknande men misstänker att det är för att jag cirka aldrig får komma till nuförtin (har ju ej fött barn). Har alltså tyvärr ingen bra förklaring att komma med men väntar med spänning på vad alla erfarna mammor/läkare etc kan tänkas ha att säga!

Jessica sa...

Men va? Här har jag gått omkring och trott att man ska bli helt "stor" och slapp så att mannen känner sig helt vilse (man ska ju göra knipövningar etc). Har tydligen varit helt missinformerad!

Ej gravid men nyfiken_87

Anonym sa...

Glidmedel är grejen... Jag tror slemhinnorna kan åka på en törn (är det amningen?), jag behöver nästan alltid fukta med något. Saliv till exempel.

Anonym sa...

Glidmedel är verkligen bra hjälp efter att fött barn, tror till och med att min barnmorska sade det efter att mitt andra barn föddes. Kan däremot erkänna att jag har använt glidmedel även innan jag fick barn, tycker sexet blir bättre :)

Anonym sa...

skaffa en menskopp istället för att använda tampong! har det med slemhinnorna att göra så lär det göra stoooor skillnad!

motvalls sa...

Har exakt samma erfarenhet. Snittad å sen tampongkrångel (otrevligt att sticka in å känns mest hela tiden). Tycker att det blev bättre efter att jag slutade amma dock så kanske nåt hormonellt som spelar in. Men jag som alltid varit värsta tampongförespråkaren börjar fundera på menskopp ändå...för det är inte som förut, absolut inte.

Livet sa...

Det blir värre ju fler barn man får. Min erfarenhet iallafall. Vid varje mens känns det som att allt som finns där inne i underlivet ska rasa ur. Och skitöm på det.
Kanske inte samma men ändå, en fittrelaterad efterbarn erfarenhet.

Anonym sa...

Menskoppen är värsta bästa grejen för slemhinnorna (och för allt annat också), torkar inte ut på samma sätt som bomull gör så om det är därför det är ont kan det precis som någon skrev ovan göra stooor skillnad

Lala sa...

Med första barnet blev jag som oskuld igen. Tyvärr INTE med andra;-)

Anonym sa...

Asså, jag tror snarare på torra slemhinnor än krympt fitty. Jag hade samma problem, första ligger efter bebis (oxå via snitt) var ej så kul. Hej kaktus liksom. Och tampong var ej att tänka på. Trösten är väl att det gick över när jag slutat amma och haft mens några gånger. Fitty är nu sitt vanliga glada jag igen.

Colombialiv sa...

Torra slemhinnor är det. Amning har den effekten, men tydligen ska det ordna till sig när man slutar amma. Tills dess kanske det är bättre med binda/menskopp eller att föra upp tampongen med glidmedel?

RockPaperScissorLizardSpock sa...

Instämmer med övriga, jag blev också snittad och har nu samma problem med att jag är mindre, eller bara mindre flexibel, fan vet. Men obekvämt blir det iaf. Glidmedel på tampongen is da shiet, alt binda för att vara snäll mot slemhinnorna om man inte vill ha menskopp

Lisa sa...

Alltså här sitter jag och nästan kissar på mig av skratt efter att ha läst stolte mannens resonemang, och det säger väl kanske en del om hur det står till med min snippa efter andra ungen. Ehum..
Dock tror jag på Colombialivs resonemang och säger som hon: satsa på menskopp!

Minna sa...

samma här, snittad och sedan drog allt ihop sig. tror dock själv motsatsen till stolte mannen, kroppen säger nej fan nu låser jag här en stund så att det inte kommer fler på en gång..
nästan alla mina vänner har uttryckt samma om fitty efter att ha fött första barnet, vare sig det var vaginalt eller med snitt, att den måste fått sig en jävla chock och gömt sig.

Jenny sa...

Hahaha, okej. Stackars allas chockade fittor. Glidmedel, menskopp, saliv, övning it is!

Världens Bästa Flickvän sa...

Wtf!!!!??!!!? Alltså det här måste jag höra med Lasse - nog för att han bedyrat att det inte känns minsta skillnad (klämde ut ungen genom muffy) - men att den blivit tightare!!?? Tack för info, Jenny!

Och förlåt att jag inte kommenterat på dina tidigare inlägg om gråtattacker på gallerior och dylikt. Jag har läst, och känt med dig - jag har bara inte upplevt att jag har ett skit att bidra med. Men KRAM härifrån, jag tänker på dig och hoppas att det blir lättare. Och det SNART.

Miss Baglady sa...

Har märkt av samma, fast jag misstänker att de som sydde ihop mig liksom "tightade till" det med flit. fast kanske finns annan förklaring dårå.

Jenny M sa...

Min gyn sa till mig vid mitt första MF att "se nu till att använda bindor första mens:erna efteråt - slemhinnorna och allt därnere funkar inte som tidigare på ett tag", så om jag var du skulle jag skippa tampong en stund, kanske funkar allt bättre nästa månad. Eftersom jag blev gravid igen direkt och sedan MF igen kan jag dock inte säga med säkerhet att min gyn hade rätt. :-)

MW sa...

Jag blev riktigt förvånad när vi drog igång samlivet (barnmorskans ord, ej mitt) och det kändes lite som att vara oskuld igen - man tror ju snarare att det skulle vara vitt och brett. Barnmorskan tipsade även om glid glid och mera glid pga torra slemhinnor.

jenni sa...

Ja glidmedel är ett måste för mig också nu för tiden!
Håller med om att det var lite chockartat att känna sig som oskuld igen.