04 juni 2012

Den där om en reselista


Jag vill också göra den där reselistan som anydaynow och Lisa har gjort!


Vilka länder har du besökt? 
Jag samlar på länder och är ingen trygghetsjunkie, så om jag ska ut och resa åker jag väldigt, väldigt gärna till ett nytt land. Stolte mannen väljer land efter matkultur. Jag vill till exempel åka till Montenegro, för där har jag aldrig varit, men dit vill inte han för han tror inte att de har god mat där.


Med det sagt: jag har besökt ganska många länder. Eller det kanske inte är så många idag när alla reser som tusan.


Belgien. Bulgarien. Danmark. Estland. Finland. Frankrike. Grekland. Irland. Island. Italien.  Kroatien. Liechtenstein. Luxemburg. Nederländerna. Norge. Polen. Portugal. Schweiz. Slovakien. Slovenien. Spanien. Storbritannien. Tjeckien. Turkiet. Tyskland. Ungern. Österrike.


Egypten. Gambia. Malawi. Moçambique. 


Indien. Israel. Thailand.


Belize. Guatemala. Mexiko. USA. 


Favoritland att besöka? 
Lite mesigt att svara kanske, men Grekland har faktiskt det mesta. Förutom en rolig huvudstad. USA är också bra. Så stort att man måste åka dit flera gånger.


Favoritstad som turist? 
Så himla många. Budapest tycker jag är fantastiskt fint, men jag vet inte om jag skulle välja den om jag bara fick åka till en stad i resten av mitt liv. London har jag varit mycket i, men saknar havet och det regnar för mycket. New York? Bangkok?


Favoritstad som bofast? 
Stockholm, annars hade jag inte bott här. Älskade att bo i Mexico City, men det känns som om det var under en tid som är förbi nu. Tror inte jag hade velat bo där med barn.


Polen. Jag läser karta. Mest för att jag älskar att läsa karta.

Favoritstrand? 
Det fanns en strand i Moçambique som var fantastisk, en riktig paradisstrand, med snäckor som var så där stora ni vet? Dock användes den som toalett, så då blev den mindre mysig. Min favoritstrand ligger nog i Falsterbo.

Sämsta stället du besökt? 
Beror nog på situationerna jag var i. Så: runtresa i Kroatien (höll på att göra slut med mitt ex). Bryssel, för att det regnade konstant. Eller en liten stad vid gränsen Moçambique/Malawi, där vi bodde hos en gränspolis i ett rum utan fönster, med eluttag vid fotänden som inte var säkrade.

Bästa shoppingen? 
Bangkok.

Favoritö? 
Ilha de Moçambique eller Caye Caulker (Belize).

Vart vill du åka? 
Så himla många ställen att det skulle ta evigheter att räkna upp. Rio. Argentina. Öarna runt Sydamerika. Montenegro. Mellanvästern i USA. Nya Zeeland. Australien. Filipinerna. Mellanöstern och områdena omkring. Namibia. Ryssland. Hellre Kina än Japan. Istanbul. Kiruna.Mexiko

Vad har du för resor planerade? 
Försöker övertala min man att vi har råd med en resa i Europa i sommar. Nästa år planerar jag två resor med mina vänner: Marocko samt Portugal. Vi pratar sol, veranda, vin och skratt. Sen har jag sagt till Stolte mannen att jag inte skaffar fler barn med honom innan vi varit i Argentina. Så vi planerar att göra barn där någonstans. Den ska heta Pampas (skoja!).

Vart hade din drömbröllopsresa gått?
Jag har haft min bröllopsresa som även var både min och min mans drömbröllopsresa. Vi bilade genom östra USA. Körde genom bland annat Boston, New York, Philadelphia, DC, Charleston, Savannah, New Orleans, Orlando. Vi var borta fem veckor. Världens bästa resa!


New England, USA

8 kommentarer:

Hanna sa...

Åh. Herr-eh-guud vad jag blir ressugen nu!

motvalls sa...

Kan bara instämma om att samla på länder å vilja se nya å spännande. Nu ska jag räkna efter å skriva en egen lista!

PS. Klart ni har råd med en resa i sommar :-)

Johanna sa...

Å vilken rolig, den här vill jag också svara på!

Caye Caulker liksom, vilken jävla go ö det är. Hade kunnat stanna där i evigheter.

Lisa sa...

Vad roligt att läsa. Nu vill jag läsa mer mer mer om dina resor! Och vad avis jag blir på er bröllopsresa, måste ha varit helt galet fint ju.

Hur går det med renoveringen? Vi har lämnat in våra köksluckor på lackering nu så förutom att det är typ kartonger med kakel och målarfärg överallt så är det också fritt fram för Ture att dra ut typ alla kastruller och äta soprester och gud vet vad. Jag lider med dig när jag läser om ert badrum. Hoppas att det snart är klart för er och att vi möts på andra sidan med fina kök och badrum!

Jenny sa...

Jag har ett ressug av sällan skådat slag just nu. Och skriva mer om mina resor - okidoki. Fast jag tror att jag skrivit om de flesta (se länkar).

Inlägg om vårt badrum kommer!

simone sa...

att bila i usa är så mysigt! den här listan lånar jag :)

Jenny M sa...

Vad många delar av världen du varit i, lite avis. Men livet är ju inte slut än, som de säger, man har ju hela livet på sig att resa (jag tror jag kommer vara 86, minst, innan jag lär mig dyka och gör det på semester exmpelvis) :-)

Jenny sa...

Simone: låna på!

Jenny M: Det är ju när man är pensionär som man har tid att resa!