29 juni 2012

Den där om ett helt vanlig måndag

Instagrampsykosen har tagit över mig. Allt är så himla vackert. Alla är så himla vackra. Allas liv är så himla lycklade. Ingen har smuts i hörnen eller en dålig hårdag. Därför måste jag vara tvärtom-Bert och ge er min måndag. En helt vanlig dag med smuts i hörnen genom ett fint jävla filter.
Fimpen vaknar klockan tre. Tre! På natten! Bajsar, sparkar mig i ansiktet, ligger som en sjöstjärna tills jag går upp med honom.
Fimpen somnar om. Det tar lite längre tid för mig och klockan åtta ska vi gå upp igen. Då ser jag ut så här. T r ö t t. 

Midsommarlacket börjar skavas av.


Är det egentligen någon som älskar den där Raymond?
Min son älskar persika. Så här sur blir han när den tar sur och jag inte har mer att ge honom.


Jag får barnkniven av Stolte mannen när jag ska göra mat. Finkniven får ligga kvar i skåpet.

Ikea en lönemåndag när det regnar. Den här kassan var inte speciellt snabb.


Smutsen. Lampan som borde skruvas upp. Blommorna som vissnat.

Sist av allt: regnet. Hörrni? Det behöver inte klagas mer i stugorna nu, det kommer att vara så här hela sommaren för jag ska vara ledig hela. Klart det inte blir en toppensommar när jag är det.8 kommentarer:

Limpy sa...

Jag tror sommaren kommer nu. Jag har inga bevis, jag bara tror det.

Jenny M sa...

Ett helt vanligt liv. :-) Jag vill inte ha för mycket värme, det får du fixa. Sol är ok, regn är ok, men inte för varmt, då orkar vi inte med bebistillverkningen, då måste vi sova i varsin ände av lägenheten för att spara syret. ;-)
Ang. novellen: det är sällan de som har mest fallenhet och talang vinner. Vet av erfarenhet från de tävlingar vi deltagit i (foto och litteratur), har slutat bry mig och fokuserar på att det finns de som gillar det jag gör - om de gillar det så suger det inte helt. :-) Och du har enormt många läsare som gillar det du skriver. De skulle inte gilla om du inte hade talang! Kram!

Johanna sa...

Ibland får jag ångest över att jag lägger upp för mycket soliga bilder på Instagram, men oftast är det ju då man kommer ihåg att knäppa några. Är helt övertygad om att alla inte är lyckliga hela tiden, jag är det absolut inte.

Och du angående det förra inlägget: Du är en av mina absoluta favoritskribenter. Vill bara säga det. En av dem jag gillar ALLRA mest. Och då är ändå skrivande mitt jobb.

Colombialiv sa...

Angående skrivandet: Det som Johanna sa.

Angående Raymond: Alla hatar honom. Eller i alla fall jag.

Anna sa...

Fantastiskt! Skönt att det finns fler som inte har det så himla fantastiskt hela tiden! Det är alltså inte bara jag som har en mindre romantisk vardag lite då och då... =)

Lina sa...

Skönt att se att er lägenhet ser ut som vår, jösses vad trött jag kan bli på den ständiga röran och smutsigt kök.

Och om skrivandet, så tycker även jag att du skriver jättebra, på ett sätt som berör. Mycket mycket bra, ge inte upp!

Christel sa...

Jag gillar dina bilder bättre än de som skildrar icensatt perfektionism. Känns ju mer äkta. De har liksom en charmig bitterhet som vi alla känner då och då. Och som faktiskt är jävligt befriande att känna ibland.

Och om skrivandet, vad alla andra sa. Så. Jäkla. Bra.

Maggan sa...

Men vadå, du är ju supervacker och har fina naglar och supercool lägenhet. Nu fick ju jag ångest! ;)