02 november 2012

Den där om att hen-komma ut

För någon vecka sedan kom jag ut som hen-ivrare på jobbet. Det blev ett himla holabalo med ifrågasättande, jag tycker att flickor ska få vara flickor och hela baletten. Det var ganska intressant. Jag blev lite svettig men höjde inte rösten en enda gång. Mycket stolt över det. Plus att jag faktiskt vågade komma ut.

9 kommentarer:

Caroline sa...

Använde själv uttrycket gemene hen häromdagen :)

Anonym sa...

Ja men guu, kan folk inte bara sluta ta det som en biggie liksom. Vi kallar det vi inte känner till för HEN och såäreingemermeddet. Typ. Jag är också hen-ivrare. Försöker använda det när jag inte vet kön och det faktiskt inte spelar nån roll.

Emma sa...

Jag brukar smyga in mina hennar lite då och då, ibland lyfter folk på ögonbrynen och ibland tror de nog att de hört fel. Jag tjatar iallafall vidare, himla fint att ha ett alternativ till "han eller hon"

Anonym sa...

Hela det där är bara barnsligt löjligt tycker jag. Va fan spelar kön för roll o varför hålla på och sätta en diagnos alls. Hen? Så jävla töntigt att man tappar andan. Fattar att folk tycker det är pinsamt löjligt för det är det. vadå "komma ut som hen", sämsta jag hört 2012! Snacka om att skjuta sig själv i foten.

Den där Jenny sa...

Hej Anonym, kära hen, vet du vad din kommentar gjorde? Den fick mig att för första gången rycka på axlarna inför en meningslös och elak kommentar. Tidigare har jag blivit ledsen, men din kommentar sopat jag under mattan och skiter i. Så himla skönt! Med vänlig hälsning, Jenny.

Jennie @ Jennialiskt.se sa...

Haha, ÄLSKA hen, men jag förstår begreppet "komma ut" som hen-ivrare.. Det river ju upp vansinnigt mycket känslor det där!

pop my heart. sa...

Grattis! Jag har precis vågat smyga in hen när jag läser böcker för barnen på jobbet och förklarar för barnen (om de undrar) att det är ett fiffigt ord att använda om en inte vet om det är en flicka eller pojke eller om det inte spelar någon roll. Mina kollegor vet och somliga häcklar mig, men jag har slutat bry mig. Så jäkla skönt att bara våga stå för det en tycker. Bra gjort Jenny!

Colombialiv sa...

Heja dig!

Malin sa...

Bra jobbat! Jag gillar nyorden. Det finns verkligen utrymme för hen och tex snippa.