21 februari 2008

Den där om som i den där filmen

Det sämsta med att vara ute och resa är att komma hem, men ändå fortfarande vara kvar där borta. Just nu trivs jag inte alls med vardagen, utan vill bort. Jag trodde verkligen att min rastlöshet skulle försvinna när jag kom in i den här relationen, som förra gången, när jag slog mig ner. Och nöjde mig. Men den här gången är så annorlunda, ger mig frihet att vara den jag borde vara, inte vara tvingad till att växa upp och förneka att jag faktiskt har ett behov av att röra på mig. Förväntar mig att jag inte ska nöja mig. Och det måste ju vara det finaste man kan ge någon: att be den att aldrig nöja sig.

Jag har redan fått med honom på tanken om att bo utomlands ett par år. Snart. Men det finns så många utomlands. Och det river och sliter i mig att jag inte vet hur jag ska klara av att stanna här, stilla, och vardaga tills jag får komma bort. Och människor smartare än jag frågar mig varför jag flyr, men jag vet inte. Vet inte ens om det är som jag flyr. För där borta, som inte är här, är det lättare att andas och ibland känns det som om jag kan flyga när jag inte känner igen mjölken eller vet vad jag kommer hitta när jag går höger istället för vänster. Det känns i magen och i magen just nu är det som om något drar mig neråt, som om jag ätit bly.

Men tänk om det kommer att vara såhär för evigtevigt? Tänk om mina barn kommer få en mamma som kommer tvinga dem flytta hela tiden, som i den där filmen Chocolat. Hur avgör man då vems lycka som är mest värt?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jenny!
Glöm inte att man kan vara nöjd, fast man inte nöjer sig. Tänk på saken.

Pussar
L

Jenny sa...

Finaste Lisa! Du har rätt, såklart, som vanligt!

Anonym sa...

jag tror inte att det alltid kommer kännas sådär. precis som du inte alltid kommer tycka att bästisen från låg-/mellan-/högstadiet är den bästa vännen i hela världen. du är i ständig förändring. och det är bland det finaste som finns.
lycka till.

Anonym sa...

Att älska ska vara att hjälpa den andre att vara allt den kan vara.

Anonym sa...

Jag tror faktiskt aldrig att det går över riktigt. Men det går i vågor och ibland är det värre och ibland är det okej. Nu är det inte så okej, februari... Och allt som man vill, allt som finns där, så inom räckhåll men FRAMTIDEN och måsten som lägger sig emellan. Eller så släpper man och bara gör det. Fast jag börjar bli feg och bekväm. För trefyra år sedan kunde jag åka till andra sidan världen med typ tusen kronor och tänka att det fixar sig och det har det alltid gjort. Nu vill jag ha jobb och boende och organiserat innan jag åker. Men åka vill jag, precis hela tiden. Mest bara bort.

Anonym sa...

ibland tänker jag, att även om jag kanske flyr (in i eller bort). så är det bara är en omväg på vägen hem.

Dummie sa...

Känner igen mig i din flykt-romantik. Älskar också att byta miljö och vara nybörjare igen. Undra vad det beror på. Jag hoppas att det är en ungdomspryl, men det lär väl visa sig om några år...