23 september 2008

Den där om förra onsdagen

Ryggen mot honom, händerna i diskvatten och djävla helvete att jag alltid måste diskatänk, fast att jag vet att det inte är sant, bara lite sant, plus att han alltid gör mat varje dag, frågar mig innan han går till affären vad vill du äta idag? och jag oftast svarar blomkål.

Men det liksom byggs på, när saker inte går som jag vill och jag är en veckasarbetslös och vi faktiskt är fasligt fattiga, fast att vi inte borde och han kan inte bestämma sig för om han vill fira jul med mig och jag måste planera var vi ska bo när det är bröllop i skärgård, och sårade känslor som bullar upp i alla möjliga hörn och mest synd i världen är det om Jenny just nu!

Så jag slår så där argt i vattnet och diskar inte alls rent och så här skulle det aldrig gå, vi skulle bli annorlunda, inte vardag, vara ärliga säga direkt, DIREKT om något var fel, säga diska din djävla disk själv, nu orkar jag inte mer, eller kanske mer vänliga det här är femte dagen jag diskar, baby. Även om han alltid lagar mat och sist jag gjorde det gjorde jag färdigköttbullar och det var... i juli.

Så jag står och ickegråter ner i diskvattnet och sen ylar jag att jag inte ooooooorkar mer och han är bakom mig tätt på tre sekunder och kramar mig så där om han ska och snusar mig i nacken och säger att han är så rädd att förlora mig och drar med mig in i sängen i andra rummet och virrar in sin näsa bakom mitt öra, dit tårarna faller slash rinner och jag säger jag vet att vi har pissig ekonomi nu (för jag knivade sönder kylskåpet i gamla lägenheten när jag skulle frosta av det och måste betala det och en sån massa skit) men jag har beställt böcker för femhunrasexti, typ, och jag måste hämta ut dem nu. Och han viskar i mitt öra att det är klart jag ska ha mina böcker. Nu kör vi så det ryker!

6 kommentarer:

SARA sa...

å jenny, det är det där jag saknar med mitt gamla förhållande! inte tjafset om disken (såklart), men att få sucka ur sig ett "jag orkar inte mer!", ett sådant där "jag orkar inte mer" som man känner precis lika ofta singel som osingel, och att sedan strax ha någon där som andas i nacken och viskar att det ordnar sig. gud, det fattas mig verkligen.

Anonym sa...

Jenny Jenny baby, jag LOVAR, att om du istället för att köpa böcker några månader (man kan låna på bibliotek eller av kompis, eller köpa begagnat, osv!) - KÖP DISKMASKIN!! Nu när vi har diskmaskin har det inte bråkats om disken en enda gång på TRE månader!

Det är livet, alltså.
Kramar från soligt Eksjö
Dr L

Jenny sa...

Lisa: Vi kan inte ha sånt i vår andra handslägenhet. Och bråken beror egentligen på att vi är så fattiga, men nu när jag har fått jobb så kommer vi leva topplivet. Det ser jag fram emot. Kram!

Anonym sa...

ok, men som tillägg till framtiden - köp ändå en diskmaskin :)

Anonym sa...

Hej. När jag läste det här inlägget insåg jag att det kanske vore fint att dela livet med någon, ändå.

secret agent sa...

helt fantastiskt
åh vad fina ni är