30 september 2008

Den där om att ångra sig

Never let me go, Ishiguro: läs den inte, den är kass.

Efter sida etthunra (av trehundranåge) går den från färgen svart till grå och jag somnar var tredje sida. Intressant idé, men vad hände?

Nu får det faen komma något glatt!

7 kommentarer:

soulkatt sa...

Tyckte faktiskt det var en av de sämsta böcker jag läst. Ta nästa på din lista iställe.. :)

Anonym sa...

Jag blev äcklad av den och storyn kändes så spekulativ att det var svårt att känna med karaktärerna. Tyckte lika om Atwoods Handmaid's tale. Annars är Margaret Atwood grym. Just nu läser jag the Fall av Joyce Carol Oats, svinbra.
Regeln är att om man inte gillar en bok innan 50 sidor får man skita i den

Jenny sa...

Det värsta är att jag börjat på nummer två i listan och inte heller den verkar guld!

soulkatt sa...

en dum en gjorde listan..?

Anonym sa...

jag måste protestera! det är en av mina absolut bästa böcker. men å andra sidan gillade jag den nästan redan från början så den kanske inte är din stil helt enkelt (själv är jag väldigt förtjust i dystopier och andra hemskheter). jag tror dock som emma skrev att gillar man inte en bok efter 50 sidor så vänder det nog inte.

Haren sa...

Never let me go var verkligen en av mina samsta bocker. Saturday kanske inte ar den basta Ian McEwan men jag gillar honom skarpt. Men jag gillar det tempot, manga blir lite rastlosa tror jag. Tredje gangen gillt!

Anonym sa...

Jag måste säga att jag gillade Never let me go! Och till emma som inte gillade handmaid's tale - den är ju fantastisk. Ett absolut favorituttryck har jag knyckt därifrån "pen is envy". Grymt!

Men ett boktips då, på en bok som verkligen bara svepte iväg med mig. Ni kanske redan har läst den, om inte gör det! "Extremt högt och otroligt nära" Funderar på att läsa den på engelska också, en bok med ett fantastiskt språk har iaf gjort mig nyfiken på hur den är på originalspråk.