26 oktober 2009

Den där om åsnan

Jag har ett (eller blir det en?) predikament.

Blev ju head huntad till ett annat jobb för ett tag sedan. Ett jobb som är jätte, jätteintressant. Där folk går i korridoren istället för att springa som vi gör här. Ingen övertid. Eget kontor. Jobba mot Ryssland.

Eller mitt som jag har nu. Ansvarsroll där jag har chans att utväxlas som tusan. Fast, bra villkor för föräldraledighet. En utbildning soon coming up. Jobbar verkligen i händelsernas centrum och trivs så himla bra. Men! Urdålig ledning. Arbetsdag som kan ses både som växlande och stressande, där man på morgonen kan få veta att man ska hålla i en utbildning på femti pers.

Så nu står jag där som en liten åsna: mellan två djävla höbalar och vet inte vilken jag ska välja.

Tillkommer: nya jobbet är ett föräldravikariat på ett och ett halvt år. Om ett och ett halvt tänkte jag vara gravid. Och då är det inte så djävla lätt att få något nytt.

Åsna.

9 kommentarer:

egon sa...

Detta är en klysha, men ack så effektiv: Gör en plus-minus-lista för båda jobben. Inkludera magkänslan.

Uncerlandet sa...

Haller med Egon! Enda sättet.

Den där Jenny sa...

Ni har rätt. Såklart.

inte skyldig sa...

ETT predikament tror jag banne mig. kollade upp det där igår när jag skrev om mitt eget. hihi.

och det går ju inte att ge råd här, det är ju bara du som vet. och det vet du ju redan såklart.

trasselfia sa...

hemliga historien! bra!

Miss Baglady sa...

Mm funderar också på att byta jobb och vara gravid om ett år eller så. Så vad gör man? Känns ju liite dumt att hoppa på ett mammavik, men samtidigt. Får man chansen ska man väl ta den. Det löser sig väl alltid..

Du kan ge jobbet till mig annars. Jag tar det... *frusso på jobbet*

Ämmma sa...

Jag var kvar på mitt gamla. Bara för att jag skulle bli gravid. Stod ut, liksom, och var sen hemma. Kändes skönt, att ha något att komma tillbaka till. Men mitt jobb var inte stressigt, bara lite långtråkigt efter några år. Men jag hade bra samvete att gå på mammaledighet sen. Därför bytte inte jag. Jag håller dock med de andra: gå på magkänslan.

Haren sa...

Jag säger med magkänsla. Och om du känner att andra jobbet kan vara utvecklande på ett annat sätt än nuvarande och ge dig helt ny kompetens som du kan använda i framtida jobbsökeri. Mammaledighet... Ett jobb att komma tillbaka till, nä nu förstår jag inte vad du talar om(förtränger min status som ekonomiskt beroende av J om en månad eller så). Jo men allvarligt så är det kanske ganska viktigt att ta i beräkningen.

Den där Jenny sa...

På måndag måste jag besluta mig. Och gamla jobbet håller på att förhandla om att befordra mig IGEN. Det får jag veta nästa fredag. Ligger verkligen och väger...

Och Hemliga historien: ljudbokar den. Den tar aldrig slut. Men den är bra!