29 oktober 2009

Den där om Bajen Hammarby och svarta hjärtan

Hallå, ungefär såhär när man är man tjunie år och tillsammans med Den där Jenny: tittar fotbollsmatch ödesmatch kärlekslag. Kärleken sprinklas över öllokal med vattenspridare från hjärtat skriker vinn vinn Vinn VINN VINNNNNNNN!! Bajern. !

Det börjar ganska bra. Har en chans. Typ Emil sparkar bollen med insidan till han typ Freddy hårda bollar och bollen är rund. Smsar till Den där Jenny att kanske kanske segerskål?

Men så. Förlorar de. Så då måste det drickas gravöl. Smsar Den där Jenny att hjärtat är halvt och tomt och det finns ingen morgondag. Tre olika barer där ölen ser likadan ut i stora glas större glas handen i vinkel det finns ingen morgondag.

Klockan båda pinnarna på tolv och tunnelbana sorgset hem. Lägga sig bredvid kvinnan i livet och pussa henne i nacken säga det finns ingen morgondag mitt hjärta är svart och tomt och halvt och krossat och ensamt och förstört. Kvinnan i hans liv klappar honom över kind och viskar att hon i alla fall kanske får plats där inne ändå.

Så märker han att hans jobbdator är borta och djävla klartarsle, inte nog med att hjärtat håller på att självdö av sorg, nu kommer jobbet att kicka honom dit pepparn växer (pepparplantan växer naturligt i södra
Indien och odlas i vid utsträckning där och i andra tropiska regioner) så han ringer runt till de tre olika barerna, men den finns inte att hitta.

Så hjärtat är svart och tomt och halvt och krossat och ensamt och förstört och självdöende och datorn är borta och snart kommer han bara att få jobb i södra Indien eller i en annan tropisk region och det här är den hemskaste dagen han upplevt på länge länge och imorgon, fast det vet han inte ännu, kommer han att ha en dålig hårdag och försova sig.

Dock upphittas datorn på Kebabkungen och han får tillbaka den tillsammans med den där dyra skinnväskan som Den där Jenny köpte till honom när de var på sin första kärleksresa i Italien.