16 november 2009

Den där om mensen

Sommaren mellan sexan och sjuan var min pinsammaste tid någonsin. Jag fick mens. Första gången satt jag i bikini på ett badlakan hemma hos min bästis Petra och plötsligt kom det blod på det. På min vita handduk. Gick med papper i trosan hela året ut innan jag började sno bindor av mamma, som fyllde på förrådet utan att säga något. Och jag tvättade mina trosor för hand med hårdtvålen samtidigt som jag duschade.

Så man tycker ju att man borde ha lärt sig nu. Tolv månader gånger sexton år blir 192 gånger som jag har haft mens. Men ändå idag bara… djävligt ont i magen, undrar varför, måste nog gå hem. Synd att jag inte gick hem innan jag kom på vad det var. Nu sitter jag här och lär sitta här ett tag till (övertid i mitt hjärta). Är så trött på övertid att jag och en kollega pratade om att bli gravida bara för att få "vila".

13 kommentarer:

Miss Sunshine sa...

Ja det är konstigt det där att man aldrig lär sig.
Jag kan vakna och känna som att hela världen är emot mig, livet är allmänt piss och skit.
Detta är 9 fall av 10 ett par dagar innan mensen kommer, och varje gång är det som en Aha-upplevelse =)
Är 28 och borde ha snappat upp ett och annat, men icke!
Skönt att höra att man inte är ensam!

Den där Jenny sa...

Nä, fy tusan, du är inte ensam! Det där kör jag med. Blir alltid grymt irriterad på folk på stan en vecka innan mens. Och fattar vad det beror på först när mensen kommer.

egon sa...

Ja men precis - att man aldrig lär sig? Guldfiskminne per månad.

Å sa...

Amen.

Och om det där om att bli gravid för att vara ledig. Har jobbat i 7 år nu. Har tänkt tanken i ca 6,5 år. You are not alone.

It´s all about me sa...

Det handlar ju om självförsvar; skulle man minnas hur jävligt det är varje gång skulle man ju få panik. Typ som att de som har fött barn ett tag efteråt verkar glömma hur det kändes :o I vilket fall tror jag inte man får vila så mycket som gravid, mens är nog som semester i jämförelse;)

Jag minns min första mens oxå, var på sommarlovet mellan sexan och sjuan här med :) Jag gick hem till mamma och sa det direkt, som sa "stackars dig!", varpå jag sa "men det är väl kul", och hon svarade "ja...Grattis!". Sen hade jag mensjäveln i 18 dagar och ba FAAAN. Sen dess har jag ångrat det där med att jag tyckte det var kul att få mens...

Den där Jenny sa...

Det här är lite som sisters - unite! Och jag fattar ju innerst inne att bebisar är skitjobbiga att umgås med, men om man får drömma lite...

Anonym sa...

Jag tänker precis likadant. A) Ta ut semestervecka och åka till gran canaria, B) Ta tjänsteledigt och jobba på eko-gård i USA eller C) Att bli gravid.
Är så trött på jobbjobbjobb övertid och karriärvägar just nu. Tänk att vara gravid. Kunna skylla på det och gå hem och vila lite, inte behöva ta på sig massa bra utvecklande karriärpositiva projekt eftersom man snart ska gå på ledighet, vara föräldraledig och gosa med ett litet barn och fika med andra föräldrar hela dagarna.

maria sa...

Eller så börjar man äta cerazette minipiller. Har inte haft mens sen april. Lite skumt, men det ska tydligen vara så. Skönt att slippa mensa, har helt vant av mig känslan.

Miss Baglady sa...

Hehe så där har jag också tänkt. För att mota övertid i grind så att säga. Preggo är det nya vila liksom.

It´s all about me sa...

Inga skumma hormoner i form av minipiller eller p-piller för min del tack, då lider jag hellre av smärtan och tar på min höjd en amerikansk painkiller (som förvisso också innehåller massa skit, men ändå).

Ämmma sa...

Graviditet är bäst. Ingen mens på över ett år, må bäst och så får man skitkul liv sen efteråt. :) Saknade inte mensen en enda gång.
Sen rekommenderar jag (efter man fått barn) hormonspiral! En liten droppe eller två, en liten lustig känsla en halvtimme och sen är det klart. Och då var jag ändå en ligga-i-sängen-4-dagar-och-önska-livet-ur-mig-och-sen-fortsätter-det-5-dagar-till... innan. SAKNAR INTE MIN GRYMMA MENS!! Nu kan man skita i det. :)

Anonym sa...

Så funkade Cerazette för mig också i början, sedan fick jag mens konstant istället... Däremot inbillar jag mig att min mens blev snällare när jag började med menskopp. Tips!

Den där Jenny sa...

Menskopp har funderats på, dock köpte jag storpack tamponger när vi var Svensson i Ullared i somras (ja, bara undanflykter)...

Minipiller kanske kommer att komma, då mitt blodtryck tydligen blivit för högt sedan jag började jobba (för mycket).