11 mars 2013

Den där om en riktig våldtäktsman

Ni vet i Girls S02E09 när det sker en våldtäkt? 

Inte?

Hade jag varit sexton och det där hände mig hade jag inte heller sex det som en våldtäkt.

När jag var sexton och det där hände mig såg jag inte heller det som en våldtäkt. 

Men det var det. 

Och sen kan det få komma hundra män i fluga och sotarmössa och titta på mig med huvudet på sne och ifrågasäga det jag säger och det kan få komma tusen tjejer i leopardstrumpbyxor och titta på mig med rak blick och mena att det bara var en mörkare form av alternativt sex. Ni kan få kommentera att herre Gud, var det där våldtäkt så är väl allt våldtäkt och herre Gud, om det där var våldtäkt, då vågar vi inte längre ha sex.

Det var en våldtäkt. 

Och jag skiter i att han var full och de är ihop och hon gjorde vad han sa och han inte slog henne. Jag skiter i att han inte var okänd och de mer eller mindre kommunicerade under större delen av ligget. Jag bryr mig inte om vad ni tror och vad ni vet. 

Det var en våldtäkt.

12 kommentarer:

Andreas sa...

Jag tror nog inte att det finns någon som inte såg att det var en våldtäkt.

Emelie sa...

Mådde så jäkla illa efter det avsnittet!

Anonym sa...

ja, det var det.

4everfine sa...

Ja. Det var en våldtäkt. Mår så jävla dåligt nu.

Alex sa...

Det var en våldtäkt. Men som du så skulle jag inte heller fattat det för ett antal år sedan, säg när jag var 18 och samma grej hände mig. För så formad var jag av min tid och mitt samhälle. Jag är glad att jag vaknat och hittat ur den formen jag blev stöpt i. Och tacksam över att vi verkar vara fler.

Anonym1 sa...

word word word

näe, tror väl inte det undgår någon att det var våldtäkt dunham skildrade, men däremot i de liknande fallen som sker runt omkring, 16-åringarna vet kanske inte detta idag heller. i dunno. :/ men iom skildrandet så, ja kanske snart - även om jag också får ont i magen av girls (sedan s1e1)

Den där Jenny sa...

Andreas och sista Anonym: jo, faktiskt. Satt och googlade runt på lite olika diskussioner igår och en hel del ansåg att det bara var hårt sex. Det var till och med folk som tyckte att om vi kallade det där för en våldtäkt så kränkte vi de riktiga våldtäktsofferna.

Anonym1 sa...

OJ. Usch. Min mage tål nog inte vidare googling på saken då. För skör just nu. Får välja att leva i min bubbla gällande denna sak... Tror att det är ett sånt case som hade varit svårt att döma i, och att "Adam" själv är tveksam i sitt innersta om vad som skedde, men inte tjejen.....

Hillevi sa...

JA det var en våldtäkt, och det finns inget jag hatar mer att se på film och tv. Att många tittare inte verkar vilja se det så känns sorgligt på något sätt. Lena Dunham är ju ett geni, och jag tänker att hela poängen med den scenen var att visa på hur en våldtäkt kan te sig JUST NÄR det sker inom ett parförhållande med en massa luddigt "förmildrande" faktorer (fylla, avsaknad av annat typ av våld, etc etc). Att folk inte fattar det känns, ja, sorgligt.

Anonym sa...

När jag satt och såg på avsnittet så tänkte jag också på det, att det var en våldtäkt. Så himla otäckt.

Koftan sa...

Kunde knappt titta pga så himla obehagligt. Klart det var våldtäkt.

Yes but no sa...

Kände exakt samma: a.) Att det var en våldtäkt. Och b.) Att det är så ledsamt at jg och så många tjejer inte såg det så när vi var yngre. Illamående.