21 september 2006

Den där om ovanifrån

Och han ser henne över dansgolvet och hon är liten och hennes ögon har letat efter honom hela kvällen hela natten kommer de att vara hans och han vet det utan att veta hur han kan veta det. Och hon går fram till honom med en självklarhet som förvånar honom men som inte verkar förvåna henne, som om hon vet om att han vet om att hennes ögon kommer att titta på honom hela natten. Hon fångar upp honom och kommer fram och säger hej.

Och han blir nervös över att hon ar så saker så självklar så vacker så stark på ett konstigt bräckligt satt och nervositeten sköljs bort med öl och han tänker lägga sin arm om hennes axel men väljer till sist, utan att veta varför själv, att ta hennes hand i sin. Hennes hand är kall och han masserar den lätt och tänker att hon är vacker och varm, men kall, och det är något i hennes ögon som gör att han måste titta in i dem hela tiden och han tänker att det här är speciellt, hon är speciell, denna kväll är speciell.

Och de går hem till honom och han kysser henne sådär som han tror att hon vill bli kysst och något i hennes ögon, alltid hennes ögon, säger att han gör det rätt. Och han drar för persiennen lite lätt och allt är nytt med henne, som om han aldrig kysst någon förut men ända vet exakt hur han ska kyssa just henne och någonstans någongång innan hon somnar på mage så tänker han att han är kär.

Och han kan inte sova inte sova alls for hon ligger där och dreglar pa hans kudde och fast att hon nu stängt ögonen så kan han fortfarande se dem se henne och han vet vad han såg och han såg in i henne.

Och hon vaknar av att han kysser henne i nacken och precis innan hon reser sig upp så tänker han att han ska älska henne för evigt men hon reser sig upp och han ropar hennes namn men hon reser sig upp och hon går.

Inga kommentarer: