11 april 2009

Den där om påskparadiset

Vi står i Stolte mannens föräldrars kök ute på landet och blandar till Caipirinoshka som blir alldeles för starka, Stolte mannens pappa kommer in och häller på en skvätt mer vodka! som blir mer än en skvätt och i solen, på verandan, blir jag full redan före middagen.

Stolte mannens mamma och hans farbror högdiskuterar fri vilja och kommer in på om sex alltid är på lika villkor och om det alltid handlar om fria viljor och senare drar mamman in mig i köket, röker under fläkten och förklarar varför hon blir så högljudd när hon diskuterar det där och jag iverskakar på huvudet: förstår, utan att avslöja för mycket så jobbar Stolte mannens mamma mycket med en som var med i bordellhärvan på 7o-talet aka Geijeraffären.

Dagen efter kattjäser vi i solen, löser melodikrysset, äter persikor. Stolte mannens pappa och hans farbror skryter om historier från andra världskriget, även om de aldrig var med, diskuterar vilket jaktplan som varit bäst. Jag somnar i stolen, solen mot kinden. Vaknar av att Stolte mannens faster säger det här, det här är paradiset!