07 mars 2010

Den där om att Ghanas huvudstad heter Accra. Söker man på Ghana Accra på Google så föreslår Google ordet ”girls”.

Vi har ett nytt litet projekt på gång. Eller vi och vi, det är mest Stolte mannen. Han är den som lagar mat hemma hos oss (och med laga mat så menar jag verkligen varje dag. Jag står handfallen de kvällar han jobbar sent). Nu har han fått för sig att vi ska laga mat beroende på vilket land som har nationaldag den dagen. Igår hade Ghana födelsedag, så idag ska vi laga västafrikansk mat.

Mat i Ghana är så här: stark!, vitlök, cayenne, lök, mycket fisk och grytor. Vi har samtidigt geografikunskap om länderna och nu vet jag att alla djävla länder som ligger i Europa har varit i Ghana och bökat runt. Även danskarna.

Det här påminner mig om när man hade "världsmatsvecka" i matsalen på mellanstadiet och fick pizza från USA (för alla vet att pizzan kommer från USA) och från landet "Afrika" fick man en annan sorts mat.

2 kommentarer:

inte skyldig sa...

Fan vicken bra idé! Jag blir sugen på att dyka upp och äta hos er varenda kväll! Verkar himla festligt ju. Jag tycker att du ska berätta mer om hur det går det där...

Jenny sa...

Ghana gick finfint, idag på jobbe skrev jag ut en lista på vilka länder som fyller år när. Verkar vara Irlands tur snart.