19 mars 2010

Den där om att gråta som på film

Jag sitter på jobbet och lyssnar på Kyte när han snabbmeddelar mig att hans ex nu har tagit kontakt med honom. Det är blixthuvudvärk och jag halvspringer in på toaletten, där jag drar ner byxorna och kissar. Låtsas att jag kissar på henne. Sitter och petar på en tråd som sitter löst och trycker med fingrarna mot näsryggen, men de kommer ändå. Tårarna. Sakta promenerar de ner för kinderna och jag kan inte låta bli att tänka att det är så här de gråter på film.

6 kommentarer:

dekorum sa...

Men nej, jobbig känsla...

moster Yster sa...

Du skall inte kissa på henne lilla damen, du skall skita i henne!
Vad har hon som inte du har? Det finns en anledning till att hon heter EX! Har inte du också ex. Och vad betyder de nu! De tillhör det förgågna, ett vackert minne, något som fanns en gång men aldrig mer. Det är nu vi lever och då är du störst bäst och vacrast. Stå på dig, du har något som inget ex i hela vårlden har längre, hans kärlek och hans närhet. Varje dag hela livet i all evighet. Och vårdar du det ömt så tar det aldrig slut. Det kan du, du är stark!

RvT sa...

Hjärtat.. Ni har vad ni behöver, det är uppenbart. Kram!

Jenny sa...

Jo, jag vet. Han älskar mig och vi kommer att leva ihop alltid. Jag vet det där, jag vet det. Det var mer en känsla av... ömtålighet. Att jag inte kan kontrollera allt. Att allt kan gå sönder när som, kanske inte genom otrohet eller att han lämnar mig utan att det är... livet är bräckligt.

Lisa sa...

Det är därför du ska skynda att älska...

Ämmma sa...

Förstår hur du känner. Lite svartsjuka är sunt, det betyder att man bryr sig. Eller kalla det vad du vill, men en typ av svartsjuka är det, även om det tillhör det förflutna.
Kissa på du, du är ju vinnaren här.