30 augusti 2012

Den där om att först tar vi Hjo, sen tar vi Göteborg

Så far vi vidare till Göteborg för bästa vänkramar och skärgårdshäng. Vi gör Göteborg. Feskekörka, Liseberg, sitter och tittar på människor på vad vi antar är turistställen dricker bubbel: vatten och bubbel:vin. Går på Magasingatan hänger på Kulturkalas. Göteborg är fint även om min man har fått för sig att Stockholm är bättre.

På skärgårdsön är allt så där perfekt. Flera gånger om piper jag mot Stolte mannen att kan du fatta perfekt? Vi har sol. SOL! Mannen sitter på en filt i gräset, jag hoppar i havet från bryggan flera gånger om, barnet är lyckligt och leker i skuggan och sover sedan när jag dricker lokalöl och Stolte mannen ler i solljus. 

Så börjar de rasistiska kommentarerna hagla på gatorna och vi står med chockade fågelmunnar. Vår Göteborgvistelse får sig en törn som inte kan avskakas. Jag säger inte att det är Göteborg. Jag säger att det är kränkta vita män. 

2 kommentarer:

Elin sa...

Vaa, var var detta??

Den där Jenny sa...

Lite varstans. Inne i stan (en kvinna stannar i bil, frågar efter vägen, vi säger att vi inte är från stan och jag frågar man på cykel som säger "frågar ni efter vägen tillbaka till Iran, eller?"), ute på skärgårdsö (män sitter och nämner n-ordet "det var helt mörkt i rummet, om du förstår vad jag menar"), mm.