02 augusti 2012

Den där om att jag trodde att det var gubb- och gumnamn som var inne

Aldrig märker jag hur långt bort från mina högstadievänner jag växt (eller om de är de som växt långt ifrån mig) som när jag hör vad de väljer för namn till sina barn. Jag säger inte att det är fel namn. Jag säger bara att jag aldrig skulle ha valt dessa.

Melissa. Donovan. Devin. Dallas. Denver. Nathalie. Kevin. Samantha. 

19 kommentarer:

Anonym sa...

låter som att de skulle vara med i typ beverly hills!

Sofie sa...

Värsta jag hört hittills är Kelvin. Eller vad sägs om Allison Håkansson?

Emma Esteban sa...

Men SNARK, det är Linda Rosing-bebisnamn allihopa. Och Allison Håkansson? Mycket fniss på den.

Emma sa...

Vi har faktiskt valt engelskklingande namn till våra barn, Zoë och Henry. Kan ju iof bero på engelskt efternamn och australisk far.

Andrea sa...

Min personliga favorit att förundras över är Riwher. Kreativa stavningar på Daniel är det senaste jag ramlat över och favoriterna är hitintills Danihel och Danielh.

Colombialiv sa...

Å. Det känns som 2000-talets y-namn, det där.

Anonym sa...

De värsta namnen jag hört tillhörde ett syskonpar, Diesel och Chanel. trodde först killen ropade på sina två hundar tills barnen kom springandes. :P

Å sa...

Jag har en gammal klasskompis som heter Hansen i efternamn. Efter två pojkar fick så äntligen hon och hennes kille (som har varit tillsammans sedan mellanstadiet) en tjej. Vad döper de henne till? Helly Hansen.

Chatrin Loov sa...

Det värsta jag sett är Aphonze. Det skulle alltså vara "Alfons". ALLTSÅ

Maria sa...

Har inte läst din blogg så värst länge men loving the stuff I have read so far:). Har exakt samma tankar som du angående val av barnnamn hos många föräldrar från vår generation. Jag trodde att Kevin var ett utdött namn but noooooooooooooo;).

Haren sa...

En gammal bekant till mig har barn som heter Brandon och Dylan. Jähättefint.

Malin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Håller med en föregående talare om att detta verkar vara 2000-talets y-namn. I mitt arbete är det vanligt förekommande namn, Kevin och Liam är liksom vardagsmat. Och sen finns det de föräldrar som väljer (egentligen) ganska fina namn men stavar dem på ett alldeles tokigt sätt. Jag tänker att vad tänker hen med när hen som förälder väljer att t.ex.stava Smilla som Zmillah. Förmodligen tänker hen inte alls.

Atatar sa...

Äh! Låt folk döpa sina barn till vad dom vill, tycker jag.

En av mina finaste vänner heter Samantha. Hon är från Barbados och ser ut som en mjuk nougatpralin. Hon passar perfekt i sitt namn!

Den där Jenny sa...

Atatar: självklart får folk namnge sina barn till precis vad de känner för, alla kan ju inte heta tex Fimpen, det skulle vara dötråkigt.

Atatar sa...

Jenny: Exakt! Fast det är ett sjukt bra namn!

Annika sa...

Re: Å

HAHAHAHA! Du kan inte mena allvar? Sjukt roligt. :D Fantastiskt praktiskt också med alla redan i förtid märkta regnkläder!

Josefine sa...

Mikael hade Dallas & Higgins(???) som toppnamn innan det blev en Tintin. Higgins? Nu när jag ser det i skrift igen undrar jag hur vi kunde enas om nåt till slut för det är ju fan ett riktiigt sjukt namn ("namn").

Linda sa...

På min jobbarkompis' dagis finns ett flickebarn som heter Puma. Med det namnet måste man bli gladiator.