29 augusti 2012

Den där om att längta till sitt jobb

Jag lyfter upp telefonen och har ett missat samtal. Jag känner igen min chefs telefonnummer och lyssnar av telefonsvararen.

Hej Jenny! Jag tänkte bara blahablaha och så ses vi på måndag, när du börjar jobba igen!

Jag börjar inte alls jobba på måndag. På måndag kommer jag att bada i en babypool under en stor segelduk som skyddar poolen från solen. Jag börjar jobba den första oktober. Min föräldraledighet går visserligen ut den sista augusti, men sen har jag semester i en månad. 

Och ja, allt löser sig när jag ringer upp henne. Jag kommer att få en ny tjänst, en svårare tjänst (eftersom hon sa att hon tycker att jag är för duktig för min nuvarande, men det sa hon nog faktiskt mest för att de behöver en person på den nya tjänsten). Så, en ny tjänst, och en ny telefon som jag fick välja själv. Jag valde en iPhone. Det stavas så va? Med litet i och stort P?

2 kommentarer:

Jenny M sa...

Vilken spännande chef du har, och härligt med ny tjänst, grattis o lycka till!

Andreas sa...

Hur det stavas beror på hur mycket man går med på att företag ändrar våra språkregler. Vissa tycker det är okej med iPhone, IKEA, K0N$uM! (hittade på den sista) och andra tycker att namn börjar med stor bokstav, och förkortningar som uttalas som namn är namn.