29 augusti 2012

Den där om att hitta ett halvfärdigt drömhus


Alla ni som kan hus. Alla ni som inte kan hus. Kan vi köpa det här och fixa det själva? Eller är vi alldeles skogstokiga då? Va? Va? Jag är som vanligt überpepp och bara 

VI KÖPER VI KÖPER VI KÖPER!!! (Pendlingsavstånd till Stockholm, Pippi Långstrump-känsla, inom vår budget, ett jävla TORN!, takhöjden, ja ni ser?)

Medan Stolte mannen är mer

...men hur tusan ska det gå till?

18 kommentarer:

Linnéa i Colorado sa...

Köööp bara köööp! Det är ju en dröm!

Sara sa...

Det är otroligt fint, och den kvarvarande renoveringen verkar bara handla om väggar och ytor. Våtutrymmen och kök är ju både krångligare och dyrare. Jag skulle dock titta både en och fjorton gånger på driftskostnaderna! Lycka till!

Helena sa...

Köp. Ni kommer ångra er annars att ni inte tog chansen. Det ser beboeligt ut utan att börja attackfixa. Flytta in. Fundera järnet på hur ni vill ha det under höst och vinter. Börja fixa till våren. Klart å betalt!

hilariousbaglady sa...

alltså. det ser jättejättefint ut. Hur är det med era kunskaper i våtutrymme/el mm? Kanske behövs en del sånt. Men annars. Vilken dröm. Och Gnesta, är ju inte alls långt fr stockholm. Vi har också vart där och nosat men inte kommit till beslut.om var alltså.

keep us posted will ya.

Lisa sa...

Men alltså köp. KÖÖP! Men det känns som det kan dra iväg väldigt mkt i pris, för ja, fantastiskt läge och galet fint! Och som någon säger, det tycks ju inte vara akuta renoveringar, utan ni kan ju leva och bo rätt bra medan ni håller på.

MCZ sa...

Ser ju helt fantastiskt ut! Åk o kolla - det är enda sättet!
Kolla lite på kommunikationerna också - Björnlunda ligger en bit utanför Gnesta där pendeln slutar! Kolla också om ni hittar ngn förskola i närheten pour le Fimp (säger han som jagar minuter vaaaarje morgon)

Josefine sa...

OMG OMG det är underbart! KÖP! Typiskt sånt hus som Mikael skulle säga nej till medan jag bara "jo men kom igen... vi kan nog lära oss renovera". Och sen hade pappa fått komma och göra det istället. Men på riktigt: det ser magiskt ut. Och trädgården!!! Jag vill ha huset själv ju!

clivia sa...

Björnlunda är döden, tro mig, ni vill inte att ert barn ska växa upp där. Den där hålan dödar varje uns av kreativitet och livsglädje en har i kroppen. Det var över 15 år sen jag flyttade men jag får fortfarande rysningar när jag åker förbi. Huset var dock vansinnigt sött, synd.

Ikka sa...

Bor i grannkommunen och tror att man trivs som fisken eller vantrivs som f-n i Björnlunda, så åk dit och känn in er! Personligen gillar jag att vara bil-o-beroende och det tror jag är svår att vara i Björnlunda. Kanske behöver ni två bilar, kanske behöver vänner o släkt bil för att hälsa på. Men alltså, jag skulle lätt betala en taxi om det krävdes för att få dricka vin på den där altanen!!!

Jojjo sa...

Men alltså vilket ställe, helt fantastiskt! Och klarar det gör man, om man bara vill. Fast kanske inte helt på egen hand? Plus: ta dit egen besiktningsman så ni inte råkar ut för otrevliga överraskningar. Vilken dröm!

Caroline sa...

Det är ju fantastiskt! Och det finns ju lite olika lösningar, men det är väl käckt om man har någon i bekantskapskretsen som är lite handyman som liksom kan hjälpa till att komma igång och lära ut hur man själv ska göra för att fortsätta och att man har lite regelbunden inkomst så att man kan pytsa in lite pengar och låta hantverkare jobba av i alla fall det man får rotavdraga.
Besiktning bör man ju förstås göra, det är en billig försäkring.

Matilda sa...

Det ser jättefint ut!
Så länge det inte är mögel, vattenskador, allvarliga elproblem, konstigt och dyrt uppvärmningssystem eller avlopp som måste uppdateras är det definitivt något ni själva klarar av.
Sådant som ska göras på ytan, alltså måla-spackla-gipsa osv, så är det inga problem själv. Våtrum och skit är däremot betydligt knöligare. Dessutom tror jag inte att man får göra det själv.

Så. Kolla upp allt sådant först. Och gå på magkänslan sen. Det ser som sagt grymt fint ut!

Veronika sa...

Om ni inte köper det så gör JAG det!!! Ser helt fantastiskt ut!

Anonym sa...

Jag är, som clivia, uppväxt i Björnlunda och det är inget jag önskar min värsta fiende. Huset är ju jättefint (det var disco där när jag var liten), men hur mycket ni än fixar och renoverar så kommer stackars Fimpen behöva växa upp i Björnlunda. Visst, det ligger nära Stockholm, men det hjälper liksom inte. Väldigt inskränkt och det finns typ två stora släkter (som dessutom är lite släkt med varandra) och ingår man inte nån av dom blir man liksom inte insläppt i gemenskapen. Huset var dessutom till salu för några år sedan, kanske finns en anledning till att de entusiastiska Stockholmarna inte vill på kvar i den otäcka lilla hålan. Tror att Stjärnhov är trevligare, om ni nu vill bo i krokarna.

Colombialiv sa...

Huset ser ju fantastiskt ut, jag älskar planlösningen!

Men Björnlunda verkar ju inte vara så kul att växa upp i, enligt initierade källor i kommentarerna.

It's all gonna be fine sa...

Det är supersuperfint och det är klart att ni fixar renovoveringen, men är det bara jag som inte tycker att det alls är nära sthlm...? Om ni nu vill bo nära alltså.

clivia sa...

Anonym - Din mer utförliga beskrivning är på pricken. Jag funderar ibland när jag hälsar på familjen som bor kvar om det fortfarande är som när jag bodde där, det vore ju trevligt att ha nära till mormor och morfar nån gång men till Björnlunda kommer jag aldrig kunna flytta, kanske Stjärnhov eller åt Laxne, längs Mariefredsvägen.

Jag såg först att när jag läste objektsbeskrivningen att det var gamla ordenshuset, där har en ju dansat en och annan roxettetryckare samt förätit sig på popcorn. Är vi jämngamla måntro, vet inte när de slutade med discon där?

Den där Jenny sa...

Tack för all pepp och råd och avråd! Vi har bestämt oss för att inte titta på huset, efter att ha läst om crazyfamiljerna. Bloggen alltså, så himla bra!