27 augusti 2012

Den där om åtta månader

Hej Fimpen,

igår fyllde du åtta månader. Du väger sju kilo och är 73 centimeter lång. Det är inte så tungt, men det skiter vi i, för du är så jävla alert att det verkar vara okej för din barnmorsketjej och då är det okej för oss.

Du har äntligen äntligen äntligen börjat skratta. Speciellt när du är trött. Det där skrattet, hörru, det hade gärna fått komma lite tidigare. Något annat som också är äntligen är att du nu kan aktivera dig själv. Nu, till exempel, sitter du och leker med en trådrulle och en klädnypa medan jag skriver det här. 

Du älskar att bada melon i alla möjliga sorter att krypa jättesnabbt att kasa över vardagsrumsgolvet att stå upp själv och dina föräldrar. Du älskar dina föräldrar lite för mycket ibland och gillar verkligen inte när någon av oss försvinner någonstans. Du är blyg för alla andra, utom din morfar och den där trettioårsfesten som vi ska till om två veckor, den som ska vara utan barn? Vi får se hur vi gör med den.

Du har alltså lärt dig att stå upp utan att vi håller i dig. Du har även börjat släppa taget och kan stå själv i några sekunder. Sen ramlar du ofta och slår dig. Det är jätte-, jättejobbigt det där med att du slår dig så mycket, antagligen mest för oss, du brukar illtjuta en minut eller så, sen försöker du stå utan att 
hålla i dig igen. 

Du har blivit så himla glad, om vi jämför med hur du var för bara två månader sedan. Lagom tills jag ska börja jobba igen. Din pappa kommer att få det så himla bra. Du sover fortfarande inte hela nätter, utan vaknar mellan två till fem gånger per natt. Du hatar att somna och tjuter som om vi vill ha ihjäl dig. Du har inga tänder ännu med hår som är både blont och brunt. Som en grävling, ungefär. Dina öron står fortfarande ut lite. Du har stora stortår. Min faster såg dig för första gången förra veckan och sa att du var en riktigt pojkpojke, men det var bara skitsnack, sådant kan inte ses på bebisar. 

Du gillar att nypas och göra olika ljud med munnen. Just nu har du ett underligt ljud för dig, som låter som.., när din pappa och jag har sex. Det får du gärna sluta med, är du snäll. 


Du är våran hjärtefröjd. På torsdag åker vi till Kreta och då ska du få bada non stop, det kommer du att gilla. Jag är din mamma. Jag är din jävla mamma! Och du? Du är närmare ett år än nyfödd. 

Dig ska jag älska resten av mitt liv.

6 kommentarer:

MW sa...

De där sexlätena har K också haft en period av. Nu låter hon mer som crazy fråg / exotisk fågel, lustigt det där.

Johanna sa...

Han är ju helt otroligt gullig alltså.

Chatrin Loov sa...

Her-re-guuu vilken gullis!

Tog ett bra tag för mig att fatta att det inte stod att han gillar att "bada melon" haha... (Men OBS, gillar verkligen ditt sätt att skriva sådär utan kommatecken)

Den där Jenny sa...

MW: Skönt att höra att fler har det lilla problemet. Och att det går över!

Johanna: JAG VET!!!!

Chatrin Loov: Du, han skulle säkert älska att bada melon också! Och tack.

emster sa...

<3

Kreta he Will love it!

Colombialiv sa...

Så fantastiskt jättesöt han är!