24 april 2007

Den där om mammasemestern

När jag kom in i min lägenhet luktade det som hemma hos mormor och morfar (döda sen över tio år sedan,konstigt att man fortfarande minns hur det luktade). Var lite fundersam över hur tusandet kunde lukta morfar tills jag kom på det. A l d r i g mer röka inomhus!
---
Sprang på grannen för första gången sen han... sov här. Han är väldigt söt. Fotbollssvettig. Håller upp dörren. Leende.
---
Min mamma och jag ska åka på semester ihop i sommar. Så vuxen har jag blivit. Vi ska äta hummer och dricka vin och läsa tiotusen böcker under solen. Litet problem bara. Hon vill till Budapest. Jag vill på spa. Hon vill cykla. Jag vill till Frankrike eller Italien. Eller Malta. Hon vill inte åka för långt. Jag vill åka lagomlångt. Hon vill ha det billigt. Jag vill lyxa. Hon vill dricka vin. Jag vill dricka vin.

Var åker man med sin mamma?

17 kommentarer:

Lisa sa...

Åk till Madeira, världens kanske bästa resmål. Om man inte vill ha high night life iofs, men man kan festa där också. Finns shoppning, möjligheter att röra på sig, fantastisk natur, en otroligt vacker stad, skönt klimat, god mat och läckra hotel (sånna som winston churchill har bott på, där man kan drick afternoon tea med scones...)

perfa.
kram
L

Jenny sa...

Amen, det låter ju skitbra! Svar från mamma: "Fan vad lust jag fick!!!! Men är det inte väldigt varmt då? Bränna fläsket med en bok och viiiin - tjoho!". Min mamma svär ungefär lika mycket som jag. Tack för tips!

sandra sa...

Jag och min mamma åkte till Grekland en vecka för två år sedan. Jag var väldigt tveksam och helt säker på att det skulle bli segt. Det var en liten skitö vi var på, väldigt lite turister och väldigt mycket fokus på att läsa pocketböcker, sola och bada. Så det var toppen! Och din mamma låter ju helskön. Hehe.

Tokyo-Linda sa...

Du är utmanad! Igen :)

annaluna sa...

hehe, knepigt med mamma-semester;) Men ändå, att ha en mamma man KAN åka på semester med låter underbart! Om min mamma skulle vilja det skulle jag åka varsomhelst!

Jenny sa...

Sandra: Min mamma är helskön. Vi åkte på semester tillsammans när jag var nitton år, för att jag tagit studenten. Inte världens roligaste resa, men mysigt. Mindre kul när vi kom hem och hon blev dödssjuk och fick ligga på sjukhus i tre månader.

Annaluna: Åh. Du kan få låna min mamma, om du vill. Hon hade säkert inte haft något emot det.

Lisa sa...

Det finurliga med Madeira är ju att det ligger rätt fint långt ut i Atelanten och så det blir inte sådär snorvarmt. JAg var där i december, där är alltid mellan 20 och 25 grader (vinter/sommar). It was aloooovely.

Jag har varit på bal på slottet och är SKITIRRITERAD över att jag nu måste tentaläsa i 1½ vecka till innan jag kan börja träffa folk, hänga på uteserveringar, gå på picknick och allt sånt som jag vill göra istället för att plugga. Nu kommer jag ihåg vad det är jag försakar. Jag hoppas fan att det är värt det i slutändan...

nåja. Åk till Madeira!! ;)
kram
L

mean people suck sa...

när du kommit på ett bra mamma-dotter-resemål får du gärna skvallra. min mamma vill också dricka vin med mig någonstans utanför Sverige, långt bort från alla krav och måsten. och det låter ju ganska fantastiskt faktiskt.

egon sa...

BUDAPEST är fantastiskt! där kommer ni att kunna lyxa det billigt, ju!

Jenny sa...

Lisa: Men jag gillar ju snorvarmt! Snorvarmt får mitt hjärta att banka. Och man tror alltid att folk gör skitroliga saker när man själv inte hinner. Det gör de aldrig. Kram påre!

Mean people suck: Mamma har fastnat för Madeira. Verkar som det kanske blir det.

Egon: Jag älskar Budapest, men har redan varit där och lyxat. Nytt land - ja tack, för så mesig är jag. Budapest är för övrigt min favoritstad i Europa.

Haren sa...

Precis bokat en papparesa till Montenegro.Men det kanske är ett pappa resemål. Med min mamma hade jag hade jag personligen helst åkt på en skitkort weekend. Men du som gillar italien, varit i Cinqe terre? Det är vrålmysigt.Hade kunnat passa för en mammaresa.

storey sa...

Funkar fotbollssvettig?! Har ett X som inte riktigt var inne på den linjen. Hon kunde iochförsig konsten att inte gilla rätt mycket med mig. Note to self: smaken är som etc.

Haren sa...

Jag blir galen när jag inte kan stava. Cinque terre.

Stareye sa...

Har nog inte kommenterat tidigare, men nu kände jag att jag ville. För fem år sen åkte jag o min mamma till Prag, en helt fantastisk stad. I år ska vi åka till Florens i september. Dricka gott, äta gott. Vi är storstadsmänniskor som vill göra saker på semestern, se o upptäcka.

Jenny sa...

Haren: Ja, jag tryckte för och tyckte Italy, mamma tyckte det var för varmt. Hon är lite mesig när det kommer till värme, medans jag älskar 30plus.

Storey: Fotbollssvettig funkar skitbra för mig. Särskilt i kombi med leende ögon och snygg djävla kropp.

Stareye: Välkommen! Mamma var i Prag i höstas (hon reser ungefär lika mycket som jag) och Italien = för varmt. Tack för tips!

storey sa...

Haha, ok. Svårt att le med ögonen. Det måste jag öva på.

Jenny sa...

Storey: Om man ler äkta så brukar det synas där med.