22 februari 2009

Den där om att hata Jenny Schecter

Få personer irriterar mig så mycket som Jenny i L-word gör. Jag har givna hatkaraktärer i olika tv-program: Spencer Pratt från the Hills och Donna från Bevery Hills. Jag märker här att jag tittar väldigt lite på tv, kommer inte på särskilt många och när jag försöker hitta exempel på nätet så stöter jag på fler som ogillar Jenny.

Vad är det som gör att vi ogilla Jenny så mycket? Hon gör allt politiskt rätt: ger sig på de starka, hjälper de svaga. Sitter inte tyst, knullar runt ganska spontant, förlåter Max när han är otrogen, hjälper till när han vill göra sitt könsbyte, flummar ut sådär lagom härligt som författare gör. Är lite knäpp vilket förklaras med hennes barndom. Skär sig och visar sig svag. Skämtar på rätt ställe utan att ta över scenen. Är snäll och en vän, utan att vara irriterande för folk omkring henne. Gör något hon verkligen tror på. Står upp för sig själv och sin bok. Klär sig skitsnyggt.

Vad är det som gör att jag stör mig något så fruktansvärt och får mig att vilja snabbspola förbi avsnitt där Jenny Schecter är med? Är det något fel på mig? Har Mia Kirshner misslyckats med sin rolltolkning eller är det meningen att man ska hata henne?

Jag letar inom mig själv och försöker förstå vad det är som gör att jag inte klarar av henne. Jag kan gå utanför hatet och se objektivt på kvinnor jag inte klarar av, se hur smarta och fantastiskt framgångsrika de varit/är, främst inom politiken: Thatcher,
Condoleezza Rice, Angela Merkel, Maud Olofsson, Nyamko Sabuni. De är inga personer jag skulle vilja gifta bort min enda son med, men jag blir imponerad. Likså borta Jenny vara, men nej. Jag hatar henne bara.

12 kommentarer:

It´s all about me sa...

Och VÄRRE BLIR HON. Jag var lite irriterad på henne förut, framåt säsong 5 är det AVSKY.

Och utan att avslöja något vill jag bara säga att...what goes around comes around!

Bondhustrun sa...

Hon är ju HEMSK, jag håller med fullständigt. Elak och beräknande och duperade som bara fan. Blääää.

Josefine sa...

Ooh, ännu, ännu värre blir hon i säsong 6! Sitter och skriker ner i en kudde.

Anonym sa...

jag har också EXTREMT svårt för henne. däremot tycker jag inte att du har helt rätt när du säger att hon gör allt politiskt korrekt. jag vill inte ge exempel dock och förstöra för dem som inte sett lika långt.

Jenny sa...

Okej, tar tillbaka det där om politisk korrekt. Förstår ändå inte varför jag ogillar henne så mycket. Borde ogilla Bette mycket mer. Och jag har bara kommit till slutet av säsong tre, kanske ändrar mig efter den här (fyran ligger på ingång).

Anonym sa...

you ain't seen nothing yet...

Anonym sa...

För att hon är en stor jävla narcissist som tror att världen kretsar kring henne.

Tunnelseende, självupptagen, neurotisk, kan varken sätta eller respektera gränser.

stambyte sa...

Jag håller med de övriga, hon blir så jävla mycket värre. I säsong sex är hon totalt outhärdlig.

Jenny sa...

Men! Det här bådar ju inte alls gott inför de framtida säsongerna!

Anonym sa...

Menasså. Visst, hon är vidrig i 5n men i 6an är hon liksom så skruvad att det blir bra. Jag är råimponerad av Mia Kirshner!

Jenny sa...

Emma: Du får mig att genast vilja se säsong sex!

Anonym sa...

..håller med alla ovan men jag ogillar henne också för att hon har sån total brist på humor och självdistans. framför allt självdistans.