11 mars 2009

Den där om att allt är för dyyyyyyrt!

Saker som jag tänkte köpa åt min pojkvän, som fyller år på fredag, men som jag inte hittade:

en cykel
den där klockan han vill ha, på Granpa
en jättestor prydnadsleopard (som kostar liiite mindre än 27somethingsomething)
en sån där herrbetjänt, från typ 50-talet
en superbra och fin present.

Djävla helvete, vad de saker jag hittat är tråkiga och tanken räknas inte alls när det är bajssaker.

6 kommentarer:

Rosa von Trosa sa...

Men guuuud vad coolt, min M fyller också år på fredag!

Anna sa...

Har du någon tillgång till vanliga andrahandsaffärer där du finns? Häromveckan köpte jag exakt en sådan herrbetjänt på Myrorna i Ropsten (sthlm) för en hundring. Och för ngra år sedan köpte jag en annan för en femtiolapp. Det här är inte "fyndskryt", de finns lite varstans, tom i Sthlm där allt bra alltid försvinner fort. Lycka till, det är en skitbra grej!

Den där Jenny sa...

Rosa: Tufft! Fick han något fint? Vad häftigt det måste vara att fylla år när man har barn, på något sätt.

Anna: Vanliga och vanliga, det är mest lyxandrahand. Brukar dra ut till Skärholmen, men det fanns inte tid till det nu, men hittade faktiskt också den där herrbetjänten, dock en hel del dyrare än vad du fick den för! Tror att jag ska ta en runda om Ropsten snart. Fler tips på andra hand? Tror att det är Myrorna jag brukar hänga på i Skärholmen med.

Anna sa...

Jenny: Nä, sthlm känns lite underutvecklat på rolig second hand. Eller så är det konkurrensen som gör att de fina sakerna går innan jag får syn på dem. Myrorna i Ropsten kan vara bra, men när jag hittade herrbetjänten var det bara den som var ok, resten var klassiskt myrornastuk, fula bokhyllor, udda trist porslin och en och annan överprissatt godbit.

Det finns en andrahandsaffär på StGöransgatan mellan Fridhemsgatan och StEriksgatan, där innehavaren är superilsken och det mesta dyrt och fult. Men ibland får han in de ljuvligaste stolar som han liksom ställer lite på gatan och inte tar särskilt mkt betalt för.

Myrorna vid Adolf Fredriks kyrka (är det Olof Palmes gata tro?) känner du säkert till. Inte jätte-jättebilliga, men där hittar jag ofta ngt jag vill ha. De har såväl kläder som möbler, porslin och böcker.

Jag har också förstått att det i Södertäljetrakten anordnas loppisar med jämna mellanrum, men jag har ingen bil och inget tålamod att bevaka när sånt händer, så det vet jag inte så mkt om, tyvärr.

Den där Jenny sa...

Det finns en toppentoppen (världens bästa) marknad i innersta Småland som jag alltid åker till när jag är på väg förbi (typ aldrig). Den ligger i Moheda och är värd att köra hela vägen från Stockholm för, halva vårt bohag kommer därifrån, bla en 50-talssoffa för 150:-.

Anna sa...

Å, Småland! Tillbringade några gudsförgätna månader i metropolen Ljungby och har så många fina lampor och andra "småsaker" som kostat en spottstyver och som mina Sthlmsvänner går helt bananas på!

Har släkt på västkusten och där kan man också fortfarande hitta fantastiska grejer. Sthlm är ett u-land i jämförelse!