05 juni 2009

Den där om att det blåser ganska så kallt på toppen. Eller toppen och toppen - på vägen upp med!

Dagens stora, stora ångestpost är att jag varit högst delaktig att få en av de nya juristerna på kontoret sparkad i veckan. En av mina högre chefer har bett mig hålla koll på henne och sen rapportera hur hon sköter sig. Det gjorde hon inte, så igår blev hon inkallad och fick sen packa sina saker och gå på dagen.

6 kommentarer:

Den tjocke konsulten sa...

Varför ångest om personen inte skötte sitt jobb? Enormt mycket bättre att få ett wake up call som ung då man lättare kan ändra sig och inte har dragit på sig en massa kostnader i livet.

Svensk arbetsmarknad skulle fungera enormt mycket bättre om fler var genuint ärliga i sin värdering av andras insats!

Jenny sa...

Well, vi skickade ut henne i en ganska så kall arbetsmarknad, vilket inte precis känns jättekul. Vet inte om hon ser det här som en ringsignal till förbättring, det var mest hennes person som inte alls stämde med arbetsuppgifterna. Jo, och sen gjorde hon en mängd tjänstefel också.

Tror att det är bra att vara ödmjuk även om man sitter på den post som jag gör.

It´s all about me sa...

Vad sitter du på för post?

Tycker inte att man ska få behålla sitt jobb om man begår tjänstefel, eller, det SKA man inte. Oavsett hur arbetsmarknaden ser ut utanför eller vad man har för personlighet.

Jenny sa...

Är sakkunnnig med ansvar för en avdelning på runt 70 pers.

Hon borde inte ha fått tjänsten från första början. Det är nog det jag är mest förbannad för.

egoistiska egon sa...

...men oavsett vad personen gjort eller inte gjort osv så är det ju inte konstigt att man tycker det är jobbigt att vara med om att avskeda en person. Kram!

It´s all about me sa...

Jo men, försökte bara påpeka att det var juristens egna fel, liksom. Tjänstefel är GRAVT.

Coolt med så mycket ansvar! Lite avdelsnings-chef alltså? Hur blir man sakkunnig? Och i så unga år liksom? Läckert säger jag, shit vilket åttiotals ord du använder, säger min lillasyster.