06 juli 2010

Den där om drömmar

Han får mig att drömma. Jag sitter på jobbet och gnider mina händer och smsar Argentina då? Vi måste åka till Argentina! Nästa långresa, då blir det så. Med vårt lilla barn. Om två år. Och jag fnissar när han svarar så klart, med ett uppropstecken.

Han mailar en länk till mig och en rad: nästa sommar? Och jag vill så gärna vara där nu, inte här på jobbet som är så långtråkigt att det känns fysiskt torrt. Som om jag tar på pappren framför mig och fingrarna krymper ihop av torka. Skrynklar sig.

Jag är där. Det är juli och högsommar. Han ligger i badkaret naken och läser en inhemsk tidning, det är det enda vi fått tag på och han förstår inget, men läser ändå högt för mig på italienska. Nedersta kanten på tidningen har blivit blöt och upplukrad. Jag är sju månader gravid och svetten rinner ner mellan brösten på mig. Jag ber honom maka på sig och glider osmidigt ner bredvid honom.

Vattnet blir varmt och vi tappar ut det och tappar i nytt, kallt. Han tvättar mitt hår. Dricker ett glas vin medan jag får nöja mig med att gnaga på en kant bröd som vi köpt inne på torget i byn. Han klappar mig på magen, frågar hur jag tror att han där inne mår. Jag tror att han mår bra.

5 kommentarer:

Miss Baglady sa...

Vilken härlig plan. Har bestämt nåt liknande med mannen. Brasilien 2014. Med våra två små barn :) Som vi inte har ännu men...:)

Underlandet sa...

Å så himla fint! Älskar att drömma!

När ni ska till Argentina, hör av er, har bott där en himla massa tid och har en massa tips.

Jenny sa...

Åh, drömma, min favoritsyssla! Och jag hör av mig när det är dags!

Matilda sa...

Jag är lite kär i dig och ditt sätt att skriva. Tänkte bara berätta, så att du vet. Håller just nu på att läsa igenom hela bloggen, inlägg för inlägg, från nutid till dåtid. Är i november 2007 och längtar efter fortsättningen. Som en bra bok liksom.

Jenny sa...

Åh, finaste Matilda! Mitt hjärta goes bom! bom! bom!