28 juli 2010

Den där om kalven Bosse

Igår frågade min bror mig vad mitt drömjobb var, om jag hade mitt drömjobb nu. Efter att ha ehhh nä!at och ryst av obehag kom jag fram till att mitt drömjobb är att vara lyxbonde. Lyxbonde innebär att man inte behöver gå upp klockan fyra på morgonen och att man inte behöver ha ihjäl sina djur. Jag tänker mig att jag kan lulla omkring i förklä och göra fårost. Sen ska jag ha jättemånga katter, som alla får sova i sängen, men de får inte ha löss.

Samt frigående höns, precis som min farmor och farfar (fast back in the day fick vi två kronor om vi hittade spritflaskor och en krona om vi hittade de frigående hönsens ägg. Det dracks lite för mycket på gårn, så att säga).

Stolte mannen gillade ideen, men sa att vi skulle ha kalvar också så att vi kunde få kalvstek. Han fattade inte alls det där med att inte ha ihjäl djuren. Han sa att vi skulle ha så många kalvar i hagen att jag inte skulle märka om en försvann, sen skulle han ljuga och säga att maten kom från ICA.

Jag sa att , för kalvarna skulle få leva och alla skulle heta Bosse. Drömma, det är fint det!

4 kommentarer:

It´s all about me sa...

Haha, vi har samma drömjobb! Tack för att du döpte det till lyxbonde, för det är precis så jag vill ha det. Brukar alltid prata om just hönsen. De är det viktigaste. Och aldrig ha ihjäl djuren, såklart.

S.W sa...

Det låter väl lite som du vill vara fru till en bonde? Fast att sätta lyx framför gör ju allt väldigt fint. Lycka till! ^^

Jenny sa...

Nä, fy fasen, aldrig bondmora, det har vi för mycket av i släkten. När man är fru till bonde (aka hemmafru) har man ingen registrerad inkomst och får därmed ingen pension. Tänker inte leva på min man, hur mycket jag än älskar honom.

It's all..: Såklart!

It could be worse... sa...

Haha, tänkte på det senast häromdagen! Att ba flytta ut på landet och typ göra getost och färga garn med svamp. Najs!!!