19 augusti 2010

Den där om djävla skit, jag kommer vara förkyldblek i ansiktet på bröllopsdagen!

Galon. Man blir så djävla svettig av det. Det var därför jag stod och svor på pendeltågsstationen i morse, om någon var där. Slet av mig tröjan under. It was me.

Annat spännande som hänt: jag passade på att färga ögonbrynen för första gången så här en vecka innan bröllop. Det gick bra. Sen tog jag lite brun utan sol på benet, för att testa. Det gick mindre bra (upptäckte jag efter att ha knatat omkring på halva Södermalm med en stor brun fläck på benet). Nu är frågan: vågar man göra det i ansiktet om det blev ganska ojämt på benet? Nej på den, va?

21 kommentarer:

Sara sa...

Nej! Har bara dåliga erfarenheter av brun utan sol, och vet man inte säkert att det funkar så, typ har bra koll på märken/typer.. nej.

Caroline sa...

Det är vackrast blekt.

It´s all about me sa...

Om du vill och vågar så tipsar jag om Cliniques brun utan sol för ansiktet. Färgen släpper även ganska snabbt, så du har lite tid på dig att testa... på mig har den iallafall funkat! Det gäller bara att peela ansiktet innan och ta ett tunt, jämnt lager.

Anonym sa...

Testa Tan Can (eller Can Tan, lär mig aldrig vad den heter..)
Den är så jäkla bra! Har aldrig blivit ojämnt och den ger jättesnygg färg.

Jenny sa...

Men! De här tipsen skulle jag ha läst tidigare, nu har jag redan köpt en svindyr (Decléor Aroma Sun). Jag tror inte att det är BUSen det är fel på, det är nog mig...

It could be worse... sa...

Har du testat med en lite tonad kräm, typ sån som finns på apoteket? Eller ett solpuder? Jag använder en färg som heter Peach (eg ett rouge) från Makeup Store. Det är lite brunt, inte glittrigt och funkar för att se lite "frisk" ut. Tycker jag. Och det går att tvätta bort...

PS: Min "riktiga" hudfärg är grisskär.

PS2: Alla brudar jag känner tjatar om att man måste ha en primer. Jag vet inte vad det är, men det verkar viktigt...

Jenny sa...

Debbie: alltså... jag är så djävla otjejig, jag kan INGENTING! Och om jag nu kletar i ansiktet så känns det som om rygg och armar också borde ha en dos.

*Googlar primer*.

Jenny sa...

"En primer består av kvävebaser, som fungerar som startpunkt för DNA-replikationen. Den binder till enkelsträngat DNA, så att DNA-polymeras kan börja koppla ihop nukleotider till en DNA-sträng. Primern ersätts senare av DNA med hjälp av ett annat DNA-polymeras. Sist fästs de två kedjorna i varann av ligas." Inte rätt, va?

Lisa sa...

Det är en bra primer. Men det menas nog den produkt du lägger som bas för din make (före foundation eller vad du nu börjar med) för att det ska sitta som berget hela morgonen, dagen och natten.

+ rekommenderar fortf spray tan ;)

kommer sakna dig på min fest men jag känner att det finns andra saker som upptar din tid. så du är förlåten.


<3
dr L

Linn sa...

Nej för fan! Låt bli BUS i ansiktet. Oavsett hur bra den är slutar det alltid med en viss orange nyans som ser fejk ut. Jag tycker att spraytan ger samma orangea look. Och blek är SUPERFINT! Tycker som Debbie, satsa på ett bra solpuder.

Och Elizabeth Arden har en svinbra produkt som gör att man ser silkeslen ut i fejjan och sminket håller i en evighet. http://shop.elizabetharden.com/product/index.jsp?productId=2558977&cp=2779948&view=all&parentPage=family

Å sa...

Känner mig som en idiot som frågar, men vad är det för fel på gammalt hederligt solarium?

Jenny sa...

Å: Amen du vet, cancer och sån skit. Jag trodde att folk inte solade solarie längre? Finns det solarier i Stockholm? Det kanske är värt lite cancer? (Nej, det är det inte, ta i trä och allt sånt - ge mig inte cancer, det är inte värt det!)

Och det är en sminkös som kommer att sminka mig, vet inte vad hon kommer att kleta på, men jag gissar att hon har koll?

Å sa...

Äh, du får inte cancer om du solar tre gånger. Dock får du ett jämt resultat.

Doktorns rekommendation: Sola en gång imorgon, en på måndag och en på onsdag. Du kommer bli jättefin och rödheten (om du får någon sådan på kinderna) kommer gå ner i god tid innan nästa lördag. Solarier finns överallt, på söder finns det en på Ringvägen tex. Själv föredrar jag en som ligger på Hantverkargatan (nära Rålis).

Seså, sola på, och glöm inte att lägga upp många bilder på FB så jag få se den vackra bruden på bild!

Kram

Underlandet sa...

Jag håller nog med O. Har ingen koll på BUS och sånt (även jag extremt otjejig), men det känns ju som att solarium blir jämnast. Gå några gånger. Börja nu. Sluta efter bröllopet. Det hinner du inte få cancer på.

Underlandet sa...

Med O? Med Å, menade jag...

Anna sa...

Jag röstar på Å!

Anna sa...

Jag röstar på Å!

Maria Z sa...

Men solduscha dig då, det är ju som klippt och skuret för en bröllopsdag!

Anonym sa...

GÖR DET INTE!!!

Ingen kommer att tänka på att du är lite blek. Alla kommer att tänka på det om du är fläckig eller ojämn färgad på ansike, axlar, ben osv. Det är inte tid att experimentera nu. Fokusera på att må bra på insidan och så istället.

Du är fin som du är.

Anonym sa...

GÖR DET INTE!!!

Ingen kommer att tänka på att du är lite blek. Alla kommer att tänka på det om du är fläckig eller ojämn färgad på ansike, axlar, ben osv. Det är inte tid att experimentera nu. Fokusera på att må bra på insidan och så istället.

Du är fin som du är.

Anonym sa...

Eller förresten. Ingen kommer nog tänka på att du är fläckig heller. För alla kommer tänka på hur fint det är och sånt. Men jag tycker ändå det är risky business att experimentera med sånt en vecka innan. Puss.