23 augusti 2010

Den där om gamla gator

Och vi går på gamla gator, jag i mina slitna skor med hål och hål och hål och under är de bruna, men ingen vet varför. Håller hans hand och det är iiiihhhhh hela dagen. Vi dricker vin och bordsplacerar.

Han häller upp en två-centerliters vodka och ber mig svepa men jag spottar. Nöjdflinar när han ser att jag druckit en tredjedelsvin, när jag har druckit entredjedelsvin blir jag kåt. Smeker mig mot honom, är nära, viskar ord och blir lägligt våt i trosan.

Han tar mig i en hand, en cigarett i andra och vi beger oss till ett ställe där band som spelade och var tuffa på gymnasiet ska spela igen. Reunion. Han säger hej till höger och jag kramar till vänster: känner folk okej, fast att jag inte växt upp här.

Sen står han på scen, har druckit mycket för att våga. Och på golvet är det gymnasium. Samma uppställning som om inget har ändrats på scenen: tjejen som stod i baren då står i baren nu. Killarna som röjde längst fram röjer längst fram nu. Och det är så djävla konstigt att det är så i hela Sverige och överallt.

Min kärlek står på scenen i en rysk militärhatt och bredvid mig har jag Stolte mannens bästa kompis ex från gymnasiet (!) och hon ler mot mig och det bubblar i mig: jag är så djävla, djävla lycklig.