20 april 2011

Den där om att inte rädda världen

Stolte mannen tjänar denna månad innan skatt nittioentusen kronor. Det provocerar mig så förbannat mycket, att han kan sitta och knappa lite på en dator och tjäna så där mycket. Utan att rädda liv, utan att göra så mycket, bara "jobba med data". Han är ju inte korkad, han gör säkert ett bra jobb och såklart är jag nöjd över att få ta del av pengarna, men det känns så himla äckligt. Sen gav han i och för sig bort hälften till skatten, men ändå.

9 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Oj. Och jag som tycker jag tjänar helt okej. Mein gott. Är det nattarbete och sånt som gör sitt till?

Ellinor sa...

Men gud vad har han för utbildning hur kommer jag dit? Vad jobbar han med.
Fy sjutton vad avis jag blir. jag vill också tjäna det jag tjänar runt tja hade han tjänat 100 jämt så ligger jag på runt 20% av hans lön före skatt.

Buhu

Jenny sa...

Det är nattarbete, röda dagar, jour, retroaktiv lönehöjning och bonus.

Och han pluggade samma som jag, statsvetenskap, men halkade sen in på data.

Jag tjänar ju också en bråkdel av det han gör. Hej delad ekonomi!

It could be worse... sa...

Hälsa Stolta Mannen och tacka för att han jobbar, tjänar massa pengar och betalar ännu mera skatt som gör att såna som jag kan få göra hela tre dyra IVF-behandlingar utan att behöva betala nästan ett dugg.
Och när du ändå tackar honom, tacka dig själv lite också! :)

Miss Baglady sa...

Säger som Debbie. Tack tack.

S sa...

Förra året tjänade min pojkvän dubbelt så mycket som jag, men jobbade ändå mycket färre timmar. Jag kanske borde byta jobb.

Duktiga Tjejen sa...

Herre, herre jäklar vilken summa. Inte sagt att han inte gör ett bra jobb osv men jag fattar att det är lite provocerande. Man får liksom inte lön efter räddande av liv osv utan från helt andra parametrar.

msn00b sa...

Fast det där förstår jag inte alls. Det som är provocerande är väl för fan inte att hans lön är hög utan att andra löner är låga.

Dessutom, om 45000 drygt är vad som blir kvar av jour, nattarbete, bonus och kvalificerad övertid på röda dagar så kan man väl verkligen kalla det en samhällstjänst. Många väljer ju att tar inte ens ut den sortens lön i pengar utan väljer tid eller andra förmåner istället just för att skatten blir så hög.

Världens Bästa Flickvän sa...

Dags att börja lobba för gemensam ekonomi?