22 juni 2011

Den där om vad kärlek är för mig

Vi sitter på Ljunggren enbart för att jag önskat det på semestern. Redan i maj såg jag en efterrätt som jag tänkte att jag ville äta på semestern och nu när vi sitter där så har de tagit bort min efterrätt ur sortimentet. Jag sitter och svär och skriver listor på en servett. Häver i mig drinkar och skrattar för högt. Jag har semester. Listorna på servetten blir längre och längre och handlar nästan enbart om midsommar.

Jag ler mot Stolte mannen som säger till mig att sluta planera. Jag kan inte slutar att planera lika lite som han inte kan planera alls. Vi ska ha fjorton gäster på lantställe på midsommar och samtidigt som han säger att det löser sig sitter jag och detaljplanerar vegetarisk sill.


Så vaknar jag mitt i natten och tänder lampan för att skriva upp "myggspray" på listan och Stolte mannen drar ner mig i sömnen igen. Släcker lampan lägger tröttarm över min midja. Jag vaknar klockan tio av att jag är ensam i sängen. Smyger upp med lakanet om mig. I köket sitter Stolte mannen och ritar ett tidsdiagram till mig. Helgen planerad på ett A4. Och jag vet att han hatar att planera, han blir stressad av listor och diagram. I ett hörn har han skrivit i ett hörn
till min kärlek. I nederkanten står det efter middag: dans hångel fylla.

2 kommentarer:

Annalyza sa...

Han verkar vara Kung Kärlek den där Stolte Mannen!

Hoppas er midsommar blir kanonfin.

Johanna sa...

Ni är ju så söta så man vill dö.