25 september 2012

Den där om att inte lyssna på coachen

Hade jag inte tyckt att det är så sjukt onödigt att berätta skrämselhistorier bara för att (må det vara om förlossningar, graviliteter, boken Inte utan min dotter, resor till Sydamerika gone wrong och liknande) så hade jag berättat om mitt gynbesök i dag, där jag låg i en och en halv timme och tre olika barnmorskor försökte stoppa in en spiral i min livmoder som tydligen var för trång. Det slutade med tårar. Och att en av barnmorskorna stod och kramade mig.Och en remiss till specialistvård och lustgas. Mer än så behöver ni inte veta.

10 kommentarer:

Barbafjant sa...

Ha ha! Gissa när jag ska sätta in spiral? Kanske eventuellt i övermorgon. Om det här inlägget hade lite dålig tajming? Mm, lite. Tur att du inte berättade några detaljer då! Även tur att jag inte är lättskrämd. Inte jätte i alla fall. Tror jag. Gulp.

Christel sa...

Nu ska ju inte jag heller berätta skräckhistorier, men om jag skulle ha gjort det skulle jag berätta om i onsdags när de försökte ta ut min spiral men inte lyckades - eftersom de inte hittade den! Och då vände de ändå typ ut och in på min livmoder. Ja, den smärtan.
Så nu ska de försöka hitta den med ultraljud och sen lirka ut den. Kan väl inte direkt säga att jag ser fram emot det.

Fy fan, alltså. Främmande människor borde inte få rota i ens vajayjay. Hoppas att det går bra för dig!

Ida sa...

Det är allt lite konstigt med allt ibland. Min bara tjongade hon in, men min kompis som fött tvillingar några månader innan fick höra att henne livmoder var för liten. Whaat?!
Hoppas att det går bra sen och att det var värt det, min Mirena är jag sjukt nöjd med iaf!

Ida sa...

Menar inte att din vajayjay är konstig, bara att det kan va så olika, det är konstigt. Fast kanske inte ändå. Nu ska jag sluta babbla. Hej då.

Den där Jenny sa...

Barba: Det kommer att gå som för Ida, den kommer bara att slinka in!

Och ingen får rota runt i mitt innandöme. Okänd eller välkänd. Så är det bara. Håll er borta. Tills nästa vecka, när jag ska sätta in spiralen med lustgas. Sen! Håll er borta!

Anonym sa...

Hoppas det går bättre nästa gång! Spiralen blev min räddning efter en abort och år av humörsvängningar, bort från hormoner och skrik och magknip. Min tjongade de också bara in, som sagt lustigt hur olika kroppar/fittor vi har.
Tack för en utomordentligt bra blogg! Kram

Maria sa...

Jag har satt in spiral två gånger och det var så jävla vidrigt båda gångerna. Senast fick de kalla in en extraperson som fick stå och hålla mig i handen och viska distraherande saker. Usch och fy alltså vad läbbigt det är.

Fifi sa...

Åh, fy fan, det låter helt vidrigt! Mvh Kommer förmodligen aldrig låta någon rota i mitt underliv igen.

Colombialiv sa...

Alltså. Samma här. Det funkade inte första gången så inför andra fick jag ta misoprostol (abortpiller) för att mjuka upp livmodertappen och sen var det ett himla lirkande. Tydligen har jag en böj på livmoderhalsen... Hoppas att den blir lättare att ta ut än den var att sätta in för skönt var det inte.

Barbafjant sa...

Uppföljning: Det gick inte att få in den pga för lite utrymme. Det kan visst vara så när man fortfarande ammar. Två barnmorskor försökte med milda, snälla händer, men min livmoder ville visst inte alls ha besök. Fick boka ny tid då jag är någon annanstans i cykeln, för då ser det annorlunda ut därinne och chansen är större att det lyckas då. Häpp!