13 september 2012

Den där om huvudbry

På söndag ska jag och Stolte mannen äntligen köpa och börja bygga den där bokhyllan längs hela väggen på en sida av vårt vardagsrum. När min hjärna har slutat att låta

hahahahahahaha! 

och fundera på hur det ska gå till med en liten gosse som hemskt gärna vill vara med och hjälpa till med allt vi gör, så funderar hjärnan otroligt mycket på hur böckerna ska sorteras i den där hyllan. Jag är inte så mycket för färgkombinationer, att rött ska stå med rött och svart med svart, utan jag är mer för

om böckerna skulle gå på fest, vem skulle de vilja hänga med? 

skulle jag då köra svart med svart så skulle till exempel James Freys Tusen små bitar hänga med Claes Wahlöö och Göran Larssons Slaget vid Lund och James Pattersons Bikini. Eller vitt: Elsas mode av Sofi Fahrman skulle tvingas småprata med Iris Marion Youngs feministteoretiska Att kasta tjejkast. Det skulle ge mig huvudvärk och onödig oro för hur de skulle trivas där i hyllan. 

Så nu får chicklit hänga med dicklit. Reseböcker med reseböcker. Feministisk teori får slänga käft med gamla statsvetenskapliga stofiler som Marx, Rothstein och Machiavelli.

4 kommentarer:

Lena sa...

Äsch, släng hit bebis. Jag kan passa, har grav bebisabstinens. :)

Katta Kvack sa...

Och då vill ni så klart bli av med den där stringhyllan som bara står där och ropar mitt namn?

Josefine sa...

Nu hoppas jag att du kommer köra bokhyllebyggeblogg!

Den där Jenny sa...

Bebis mycket snorig och gnällig, slänger gärna över! Och hyllan är faktiskt hittad i ett soprum av min far som tänkte på mig. Nu ska den vårdas ömt, i ett förråd, tills vi flyttar till hus och kan älska den igen.

Bloggen skulle ha förvandlats till byggblogg om den inte varit så att det tog typ tre timmar att sätta upp den. Inte så smärtsamt.