21 september 2012

Den där om min stora kärlek

Hej min stora kärlek,

i natt drömde jag att du lämnade mig och flyttade till Fruängen. Där i drömmen träffades vi igen och du ville träffa Fimpen. Jag fick tag i din telefon och lyssnade på din telefonsvarare där det var en tjej som pratade. En kollega till dig. Sen låg jag vid dina fötter och krälade. Höll om dina fötter och bad dig att inte gå inte lämna mig. Det var snö ute och jag satt och grät med Fimpen i famnen. 

Jag älskar dig våldsamt. Jag älskar dig lugnt. Jag älskar dig när jag fräsande får ta Fimpen och Fimpens blöja och du får ligga kvar i sängen. Jag älskar dig mer när du kliver upp före mig och jag får sova vidare. Jag älskar dig lugnt när vi ligger skavföttes i soffan och tittar på Kockkampen. Jag älskar dig när du ber mig klia dig på ryggen och säger nä föresten, jag vill spara det och helt plötsligt har du sparat en hel veckas kli till en jättekli på söndagen.

Jag älskar när du tänkt på mig i affären och köpt hem presentJapp. När du sitter fram i bilen och tittar bak på mig och ler i bakspegeln. Dina kråkfötter vid sidan om ögonen din nya frisyr den där frisyren du hade innan fina fingrar och när du smeker mig med dem sättet du tittar på din son och pratar med honom på vuxet sätt när du berättar vad vi ska äta och att det oftast tar fem minuter för dig att räkna upp alla ingredienser sättet du älskar mig på.

Jag älskar att du valt mig som mamma till ditt barn att jag kommer att få vara mamma till dina barn. Jag älskar sättet du är pappa på. Hur du dansar för vår son. Hur ni ligger och sover tätt tätt. När han lägger sin lilla hand på din hals när han sover. Sättet du ler på när han gör det. Din ständiga oro. Din lilla släng av feeder-syndrom. Att du ständigt tänker på oss. På mig. 

Tänk att du friat till mig. Tänk att du tänkt att du vill leva hela livet med mig. Hela livet. Det är väldigt länge. Det är alldeles för kort. Jag vill stanna tiden nu. Jag vill vara sjuttiotre år med dig. Jag vill göra allt och dela allt. Jag vill resa och stanna hemma. Jag vill köpa världen och skratta åt att vi är så jävla fattiga. Jag vill ge våra barn världen säga titta här vad din mamma och din pappa har gjort för dig! Jag vill bygga hemmagjorda saker och skriva egentänkta brev till dem. Jag vill spela i samma lag som dig alltid. Även när vi tillhör det förlorande laget. 

Det är du, min kärlek. Det är alltid du.

25 kommentarer:

nippertippa sa...

åh, nu gråter jag. så himla fint!

Chaos By sa...

Underbart skrivet!

Linn sa...

Jenny, du är magisk.

stambyte sa...

<3

emma sofie w sa...

fantastiskt kärleksförklaring, jag grinar!

Jessica sa...

*sniiiiiff*

lina sa...

åååh!

anydaynow sa...

Så himla satans vackert!

Anonym sa...

fyfan vad fint! och så himla glad jag blir inuti av att jag också äntligen har en sån kärlek.

Zahra sa...

fantastisk det är med kärlek <3

Anonym sa...

Det här är bland det finaste jag har läst.

Emma Esteban sa...

Åh, denna storslagna kärlek! Och du skriver så magiskt.

Emma Esteban sa...

Åh, denna storslagna kärlek! Och du skriver så magiskt.

Emma Esteban sa...

Åh, denna storslagna kärlek! Och du skriver så magiskt.

Miss Baglady sa...

shit så bra. du är bäst.

Den där Jenny sa...

Fina ni, tack!

Lisa sa...

åå. FINT!

Å sa...

Jättefint!

Koftan sa...

Men åh så fint! Och du skriver ju så himla bra! Gråter nästan alltid när jag läser din blogg. Skitjobbigt. Men för att det är så fint.

Colombialiv sa...

Ååååå <3 <3 <3

Lisa sa...

Åh så fint!

Johanna sa...

Jag vill kunna skriva som du. Ingen annan kan det, än du.

Den där boken får gärna ta tid, för det hör man ju själv att den inte kan skriva sig mitt i allt bebisjox, men alltså, du måste skriva den.

hanna sa...

Wow. Måndagshjärtat blev helt svagt nu. Håll hårt i kärleken!

inte skyldig sa...

Så himla fint Jenny.

Uppochhoppa sa...

Galet vackert Jenny!