13 oktober 2008

Den där om finkultur

Var på Angus and Julia Stone och Martha Wainwrightkonsert igår och råkade hamna i ett hörn hånglandes en hel del av tiden vi var där. Var egentligen där mer för syskonen Stones skull än Martha (och hångel), och oj, vad himla fina de är, även om det var en sittkonsert som alla var tvugna att stå på och jag i slutet klängde på pojkvän för att det gjorde ont i klackhälar.

Åkte hem med pojkvänshand i min och läste ut Ian McEwans bok Saturday, som jag har haft med mig på tunnelbanan till och från jobb varje dag. En evighetsbok, och jag är ledsen alla som gillar Ian, men va faen?!? Var tvungen att hoppa flera sidor ibland på grund av tråkighetsgrad tio av tio. Jag fattade grejen med honom. Jag fattade det långsamma och språket, som faktiskt var fantastiskt och kanske har jag inte varit på rätt humör, men ingen fempoängare från mig.

Måste ha lite variation och hoppar därför lite i listan till nummer 15. En fuskvariant: hittade inte Rose Tremains The colour, så det får bli Gold istället. Är den långsam de första femti sidorna så slänger jag den djävla listan i väggen och svär!

4 kommentarer:

It´s all about me sa...

Det där om böcker... Jag längtar tills jag hinner igen! En bok du inte har med på listan men som jag läste nyligen och älskade var De Hängda Rävarnas Skog med Paasilinna. Han är grym!

egoistiska egon sa...

mina fötter började bränna efter typ 1h martha och det är så jävla jobbigt att stå och koncentrera sig på att inte svimma och samtidigt försöka njuta. vi åkte hem. men lika bra var det ju för det.

och varför spelade inte syskonen Just a boy?

Anonym sa...

Å. Vilken underbart perfekt kombination, Martha-riv och A&J Stones-pling. Hade velat vara där.

Jenny sa...

Annaluna: Du får köra ljudbok, eller läsa när du åker mellan alla dina grejer, så gör jag!

Egon: tyckte att det var en del de inte spelade som jag ville höra. Hade gärna tittat på dem en timme till. Fast sittande.

Kvartsliv: Det var underbart!