31 maj 2009

Den där om att hjärnan får bestämma barnfrågan så får hjärtat bestämma om jag ska äta bacon till frukost

Barn, barn, barn. Så djävla sugen hela helgen, för ute i skärgården rusar de runt på klippor, i parken cyklar de runt med hår i ögonen, på kvällen kommer kompisarna och berättar att de har en som simmar runt i magen.

Stolte mannen vänder sig mot mig och ler under lugg. Det kanske är dags nu? Men nej, smarthjärnan säger nej: inte rätt just nu. Måste vänta. Så vaknar jag och läser finaste, finaste Haren och hjärtat säger jo, kanske ändå?

Pojknamnen redan klara: Henry Helmer Hector. Om vi får tre. Alex Schulman har snott vårt tjejnamn Charlie som flicka nummer två skulle heta. Förstaflickan Betty.

Tänker tillbaka. Ärtan skulle idag varit cirka två månader. Och det gör inte ont, inte alls, för ärtan kommer att komma. Men inte nu, om hjärnan får bestämma.

6 kommentarer:

får jag mata räven bakom ditt öra? sa...

Vill också. Typ NU! Men vet att det skulle vara så mycket klokare om vi bara väntade ett år eller så. ETT ÅR! Det känns som en evighet. (Speciellt när ens bästa vän blir mamma i oktober.)

Haren sa...

Men det ar ju skitsvart for det finns ju aldrig nagon ratt tid tror jag. Nu ar egentligen inte alls ratt tid for oss. fast anda sa ar det det.
Fast anda ar det nog bra att tanka med hjarnan.
Betty! Alskar det.

bubbelbubbel sa...

Vilka kompisar? Mina kompisar också?????

får jag mata räven bakom ditt öra? sa...

Haren, jag vet. Tror inte heller den rätta tiden kommer. (Och dessutom sa en barnmorska nära mig nyss: man skaffar inte barn, manfår barn. Så om det skulle falla sig så att vi fick barn nu, skulle tiden passa finfint!)

Anonym sa...

Jag tror inte att man kan planera in ett/flera barn. Kommer de bara så brukar det bli så att det passar, man anpassar sig liksom och så passar det perfekt. Det är när man försöker planera in allt i detalj som det brukar skita sig... Eller så har jag i alla fall upplevt det. Så kör på, det perfekta tillfället kommer aldrig!
Anna

Jenny sa...

Min mamma säger samma sak: det finns ingen rätt tid och man är aldrig redo.

Dock finns det några men!: får fast tjänst i höst, så innan det - nej. Ja, det är typ det. Klarar mig utan fast bostad, kan ta med ungen när vi flyttar utomlands, osv. osv. Det fixar sig!

Bubbel: Nej, kompisar i Stockholm. Hade det varit på annat sätt hade jag skvallrat.