20 maj 2009

Den där om att vara chef

När jag var liten så drömde jag om att bli Vuxen och Chef. Jag skulle åka till jobbet i dräkt, ha portfölj, sitta och knappa på datorn tills sent på kvällen, då jag skulle skynda hem till man, barn och färdig mat på bordet. Jag skulle sitta i viktiga samtal och dubbelkolla saker samtidigt som jag slängde i mig kaffe. Gå på affärslunch med kostymgubbar och charma hela bunten. Jag skulle vara skitbra på det.

Så blev jag Vuxen och Chef. Det går skitkasst. Jag är aptrött hela tiden. Jobbar 50-60 timmar, cyklar till tåget, hinner inte fixa håret eller naglarna. Har jeans. Undrar hur faen folk kan kombinera det här med barn. Lagar aldrig mat, för det gör Stolte mannen, och undrar hur folk hinner med det med.

Folk påpekar hur trött jag ser ut. Jag sitter på jobbet till nio, har jobbat tretton timmar och undrar hur tusan förra chefen hann med. Hon var höggravid. Folk står på kö vid mitt skrivbord med frågor och jag svär åt att det inte finns färdiga rutiner för det de ska göra. Hamnar mitt i en konflikt, där de anställda vill ha min hjälp och min chef anser att det inte är mitt jobb, utan hennes, men de anställda har inget förtroende för henne.

Så jag säger nu går jag hem! fast att klockan bara är ett. Så går jag hem och sover och sover och sover, duschar och blir människa. I fyra dagar. På måndag ska jag ha fixat hår och faen vara utvilad.

9 kommentarer:

inte skyldig sa...

ja och sen ska vi hänga i hotellbar. för det har du väl tid med? man måste ju prioritera.

Den där Jenny sa...

Det finns alltid tid för hotellbar, som jag brukar säga!

Erik sa...

Så det gjorde jag också när jag var nyhög på ansvar. 40-50 timmar övertid/månad. Någonstans insåg jag att det inte var värt det, och satte upp en gräns för mig själv. Jag tror att man måste det, för det är ingen annan som kommer att sätta den gränsen.

Lycka till med de vanliga 40 timmarna och de andra timmarna!

Erik sa...

Hm, undra om det inte ändå var 40 timmar övertid på en VECKA där någon gång... Ja, du förstår...

bubbelbubbel sa...

Ring om du behöver stöd vännen.

Den där Jenny sa...

Nu har jag vilat i två dagar och längtar redan tillbaka. Det gäller att chefa med något man verkligen gillar!

Lisa sa...

Jenny, achtung, don't go there! Du kommer bli knarkare på nånting, hundra på det. Varning för chef!

Ta hand om dig!
Dr L.

Anonym sa...

Vad är hemligheten för att bli chef och tjäna så bra utan relevant arbetslivserfarenhet? Nepotism? Tur?

Den där Jenny sa...

Hemligheten med att tjäna bra är övertid.

Hemligheten med att bli chef är att ligga i som en liten iller, men även att vara på rätt plats, vid rätt tid och syna och höras. Jag fick kämpa en hel del för att komma dit.