31 oktober 2010

Den där om hur vi gör New Orleans

Min kompis Portia, som vi hälsade på i Philadelphia, pluggade i New Orleans, eller som det även kallas: the Big Easy, tills orkanen Katrina kom. När orkanen kom evakuerades hon till just Philadephia och när vi bodde i Mexiko pratade hon mycket om hur det var under den tiden. Dock tyckte hon verkligen, verkligen att vi skulle åka dit, så då gjorde vi det (alla ställen vi besökt, utom NYC och DC har varit efter tips från folk vi träffat).

New Orleans är som en prostituerad Savannah på crack. Det är smutsigare, vår hotellguide tyckte bestämt att vi inte skulle röra oss utanför vissa områden, vår guidebok berättade vilka områden man inte skulle besöka, folk höjde på ögonbrynen när vi sa att vi ville besöka Marie Laveaus grav, som låg i ett osäkert område.

Så vi stannade inom säkra gränser, rörde oss där turisterna rörde sig, blev sura för att vi var så säkra och fega. I New Orleans finns det barer som har öppet tjugofyra timmar om dygnet. Det finns så djävla många stippklubbar. Det finns smuts och det finns något väldigt fint under det smutsiga. Det finns servitörer som kommer och sätter sig hos en och har Forrest Gumpquiz med en när man besöker restauranger. Det är trettiotvå grader varmt och en luftfuktighet på 97% som gör att alla glasfönster immar igen. Det är så djävla livligt i ett kvarter, men i nästa är det förnämt. Folk pratar med en och de pratar om Katrina. Det finns frozen margaritas och frozen daiquiri i litermuggar och en gratis shot i labbrör som man dricker och får brain freeze i hjärnan.

Det finns par som är unga och har sitt spädbarn i vagn som står utanför porrklubb och dividerar om de ska gå in eller inte, medan en strippa i bara trosorna och stjärnor för bröstvårtorna säger att spädbarnet kan sitta i pappans knä medan de gör en lap dance. Its okey! Det är busschauffören ut till träsket (man måste åka air boat ute i träsket, inte vanlig båt) som spenderar timmen ut att klaga på Obama och jag måste bita mig i tungan för att inte skrika. Och som spenderar timmen hem från träsket med att berätta om alla sina flickvänner och deras sjukdomar. Jag måste inte bita mig i tungan lika hårt.

New Orleans är vilt, en stad som inte går att tämja.

New Orleans - ja, åk dit.

5 kommentarer:

anydaynow sa...

Älskar dina reseskildringar. Blir fantastiskt sugen på att åka till södern!

Bondhustrun sa...

Haha! Forrest Gump-quiz fick vi också. I Los Angeles. på kedjan "Bubba Gump". Roligt tyckte jag.
Och fint att läsa.

Colombialiv sa...

Håller med anydaynow!

Matilda sa...

Åh gud vad jag är avundsjuk på dig! Du skriver fantastiskt inspirerande. Jag skulle så himla gärna göra en liknande resa som ni gör. Någon gång. Då jävlar!

Anonym sa...

Vad du skriver fint!