18 oktober 2010

Den där om hur vi gör Philidelphia och Washington DC

Det är konstigt när man träffar någon som man inte träffat på fyra år, men för fyra år sedan var det ens bästa kompis när man bodde i Mecixo City. Det är konstigt för man trillar och snubblar in i samma spår och roller som man gick i då och hon öppnar dörren och är nyduschad och vi kramas och hon säger oh, my God! Äh, du har sett mig naken innan! och man bara ja. Och sen ler man. Och huvudet blir alldeles trött för att man måste prata engelska hela kvällen och ingen svenska alls och man har glömt bort hur jobbigt det är att prata ett främmande språk hela dagarna.

Sen, dagen efter, så vaknar man och man ligger i hennes vardagsrum och sen springer man uppför samma trappor som Rocky gjorde i filmen och man ser henne prata med ens man och det är det naturligaste i världen samtidigt som det är konstigt.

Och Philly är en bra stad. En mysig stad. Det trodde man inte. Men man får inte stanna i Philadelphia, för man ska vidare till Washington DC.

Vad gör man i DC? Man springer runt och får ont i fötterna och tittar på en massa saker som man bara sett på bild, och i början förundras man, men i slutet av dagen har man ont i fötterna och man går förbi Vita huset och vinkar lojt mot familjen Obama. Man bor i en svit, för att det är billigt och man tittar på tv:n i vardagsrummet medan ens make tittar på tv:n i sovrummet - för att man kan. Så ropar man in till sovrummet vad kollar du på? och märker att man tittar på samma kanal så man kan lika gärna ligga i sängen båda två.

Jag gillade Washington. Åker ni till Washington så häng i delen Georgetown, för där är det mysigt. Annars kan man gå till flyg- och rymdmuseet och titta på stjärnor i planetariet (eller somna om man blir trött). Eller så kan man åka till det gigantiska shoppingcentrumet Potomic Mills och shoppa bort sex timmar. Sen kan man kryssa av DC från listan och köra vidare ner i Virginia.

Inga kommentarer: