14 november 2011

Den där om bb-väskan

Stolte mannen brakar in genom dörren och Jeeeeen! vi måste packa en bb-väska! Jag tittar upp från min bok på soffan och ja, det vet jag väl? Han tittar förvånat på mig och frågar om jag vet vad en bb-väska är.

Tidigare under dagen har en av hans kollegor frågat honom hur det går med bb-väskan och han har svarat att den är på g, utan att veta vad det är, för att sedan googla och panikläst på någon barnsida allt man måste packa. Han sätter sig bredvid mig i soffan och rabblar osammanhängande

blöjor och du ska bara ha mjukiskläder, sen ska Fimpen ha TRE PYJAMASER!!!! och jag ska ha snacks och visste du att du måste ha med dig extra tjocka bindor? kanske tre paket!

Jag ler mot honom och mhm:ar. Säger att det är nog inget som man kanske måste göra ikväll, för ikväll är jag så trött att jag dreglar för att jag inte orkar svälja.

13 kommentarer:

motvalls sa...

Haha, låt honom packa om han vill... Mitt egentligen enda tips är att ha med tvål, schampo å lotion som luktar gott, nåt som du själv valt. För den där duschen efter bebis ankomst är den bästa jag varit med om. Å då vill man inte tvätta sig med landstings three-in-one som gör håret till svinto å kroppen sandpapprigt skrovlig. Jag hade med små förpackningar från body shop som kändes som värsta lyxen där på bb.

Vore kul att höra vad andra bloggläsare tycker är bästa tipset.

Lisa sa...

Lite oseriöst nu men ni måste titta på den här (och alla andra klipp i serien med för den delen), hysteriskt hysteriskt roligt och så himla relevant för ämnet, faktiskt:
http://svtplay.se/v/2599587/robins/filippa_och_benjamin_-__packa_bebisvaskan_?sb,k166980,1,f,-1

Har ej kommenterat förut, men heter Lisa och pluggar mitt livs drömgrej i studentstaden på U. Och formligen älskar din blogg! Hej hej från mig!

Anna sa...

Mitt bästa tips är tofflor. BRA tofflor. För man vill inte gå runt i strumpläst och man vill inte gå runt barfota och man vill inte halka i halkiga tofflor. Jag hade min Birkenstock, de var helt perfekta på BB.

Colombialiv sa...

Jag har hört att lypsyl är ett måste (som jag förstår det för att man frustar och pustar så mycket under förlossningen att läpparna blir alldeles uttorkade).

Linda sa...

Va gullig han är!

Johanna sa...

Haha, det märks att jag som inte fött barn inte har någon koll på vad som ska med. Tänkte att filtar till lillen, stora mängder godis samt en bok var det givna (för tänk om det tar ETT DYGN att föda liksom).

Men lypsyl och tofflor - du ska nog lyssna på proffstipsen här tror jag.

Den där Jenny sa...

Måste skriva upp alla tips, hade inte ens tänkt på att man kanske ska duscha. Alltså nu när jag läser det är det lite självklart, men... ja.

Och Lisa hej! Lovar att titta. Vi gillar oseriöst i den här familjen.

Katta Kvack sa...

Alltså, så länge det inte har förändrats sedan jag födde nummer 1 så finns det massor av rediga bindor på BB - så pass många att man kan stjäla med sig hem också. Så bindor - skit i att packa det. Men å andra sidan, du vet ju hur det går med min bb-väska...

Anna sa...

Hihi, det där med bok. Min första BB-väska när sonen helt oväntat anlände till världen bestod av typ 5 par svarta strumpor och 2-3 pocketböcker. Sämsta BB-väskan någonsin. Däremot har jag haft enormt mycket glädje av min mans iPhone, alla pyssla med all den tid då bebis ammar eller sover (=99% av tiden).

Emma sa...

Haha, väskan alltså! Vi packade järnet, och det får man om man vill, för oss var det ett sätt att förbereda oss. Men vi använde inte ens hälften... Kan slänga ur mig några tips även om du inte bett om det:) Bindor och blöjor finns där! Någon form av tofflor är bra och bekväma kläder som man ändå känner sig ok fin i, många hasade omkring i landstingskjortan men jag hade den inte ens när jag födde, inte min kopp te. Sedan hade vi med massa godis och sånt, jag försökte äta en chokladbit under värkarbetet men mådde hysteriskt illa av den, men dagen efter på BB var det härligt att moffa godis! Den där duschen efter skjöt jag upp och tyckte mest var jobbig, så jag sket fullständigt i vad jag tvålade in mig med och njöt inte det minsta, även om många andra verkar göra det. En fin mysig filt till den lilla är användbart. Vi hade också med en massa kläder till skrutt men de användes inte, vi körde blöja och filt och först när vi åkte hem fick hon lite kläder, de propagerar ju hårt för hud mot hud på BB så vi vågade knappt sätta på ongen kläder... Mat och sånt får ju du om du vill, min kille hade inte en chans att äta då han inte fick gå en centimeter från sängen. Gillar din blogg!

Den där Jenny sa...

Alla era tips står (snart) på en orange lapp på kylskåpet i köket. Vi kommer att packa mer än bra. Om jag känner oss rätt.

Sofia sa...

Vi hade också packat en massa men använde i princip inget. Jag var i en sån konstig kropps-bubbla efteråt och fastnade helt i landstingsskjortan.(har skrivit om det här: http://appledear.blogspot.com/2010/02/om-augustidimman.html) Knappen sportade landstingsskjorta också tills vi skulle åka hem.
Tofflor och lipsyl. Resten fanns där.
Så var det för oss.

Sofy sa...

Nähä! Jag var precis där ju. Bebé har kommit nu! Yay! Bindor bjuder de på, och blöjor. Ta med egna kuddar, minst två, vattenflaska, läppbalsam, och babyfilt och babymössa. Jo kläder till dig kan vara bra, men vi hängde mest på vårt egna rum och där var det hud mot hud som gällde, plus filt då. Mysigt!

Själva förlossningen var inte mysig, berättelse i bloggen närmsta dagarna!