14 maj 2012

Den där om att öva på att bo på landet

Så börjar vår badrumsrenovering och jag sitter ensam ute på lantstället. Vi provbor där lite, för att öva och känna på hur det känns om vi, eller snarare: när vi ska flytta ut och bort. Och det är ensamt. Tråkigt och ensamt. Jag saknar internet jag saknar mina vänner jag saknar Stolte mannen jag saknar att kunna gå bort till H&M för att inte ha råd att köpa något. Och jag har hela tiden tänkt att då, när vi flyttar, kommer jag att vara redo. Då kommer jag vilja för att vi har barn och ja... lugnet har infunnit sig i kroppen. Men nu har jag fått barn och mitt liv har faktiskt inte ändrats speciellt mycket, mer än att jag nu väcks klockan fem. 

Så vi lämnar lantställen och åker till mina föräldrar i Skåne. Åker ifrån att stå i fönstret och titta efter Stolte mannen redan en timme innan han ska komma på stigen. Men också ifrån Stolte mannen. Han, som blivit störtkär i sin son och på flygplatsen får tårar i ögonen för att vi lämnar honom. 

Den här renoveringen? Kan inte den vara slut snart?

5 kommentarer:

Pippigull sa...

Det där ändrar sig. När jag var föräldraledig levde jag precis så - gå på HM och inte köpa nåt, titta på tapeter jag inte skulle sätta upp, livet i city fortsatte som vanligt.

Nu när barnen är 2 och 4 vill jag bara handla kläder på nätet eller snabbt på lunchen, storhandla en gång i veckan, och slita runt med dem så lite som möjligt. Det är tråkigt för dem och jobbigt för färäldrarna...

Alltså - barn i vagn som inte vill springa och klättra = STAN! Barn som vill röra sig fritt - runt ett år - då ändrar sig karaktären av fritiden/föräldraledigheten!

Jag fick också spunk på landet när det var en bebis - nu älskar jag att vi inte har några måsten andra än att kasta stenar från bryggan de gånger vi åker dit!

Lisa sa...

Badrumsrenoveringar alltså. Jag minns med fasa tillbaks på hela förra sommaren fram tills september när jag höggravid gick och svor över att bajja på en jävla campa potti i källaren då badrummet var bortblåst och fullt av hantverkare. Uh! Hoppas ert badrum blir klart snart. Det är lyx utan like att inviga en splirrans ny toalett och badkar när det väl är dags. :)

emma sofie w sa...

Nu har jag ju inte varit med om varken föräldrarledighet eller badrumsrenovering, men jag tänker att det nog kanske är en vanesak också? Och så hoppas jag verkligen att ni tänkt skaffa er internet till vilken bostad ni än köper!

Jenny M sa...

Vad är det de säger... borta bra men hemma bäst? ;-) Hoppas renoveringen inte blir långrandig.

Den där Jenny sa...

Åh, hoppas att det är så. Att när han blir två så bara längtar man till att flytta!