02 maj 2012

Den där om kultur i april

Jag har så himla många inlägg i mitt huvud som vill ner i bloggen. Dock är Fimpen inne i "en period" och håller på att vakna klockan fyra på natten för att ligga och mingla med mig och sin far, somna om vid sju och ja, vara allmänt grinig och jobbig så alla de där inläggen hamnar inte där de ska för jag passar på att sova när bebis sover, som alla tipsar om. Väldigt konstiga sovvanor i det här hemmet just nu. Det här inlägget har jag hållit på att skriva i fyra dagar nu. Ja, sen flyttar vi ut på Stolte mannens föräldrars lantställe utan internet i nästa vecka (i helgen bor vi hos Lillebror inne i stan, veckan efter det i Skåne och sen upp till Lillebror igen. Hej, badrumsrenovering!), så då får jag skriva ner mina blogginlägg på papper stenåldersvis. 

I alla fall: kultur i april. Man och kvinna kan säga att jag inte går på så mycket teater. Jag går nog mer på bokevent och dricker gratisvin. Det tycker jag är topp tunnor bättre!

Bästa nya album: alltså buhu, jag har tappat mitt musikintresse! Eller kanske inte tappat det, men hinner inte med. Nu blir det mest att Stolte mannen kommer hem på fredagskvällarna, frågar har du hört det här nya albumet? så lyssnar vi på det medan vi sippar öl, han gör mat och när Fimpen somnat så sitter vi och halvsover vid bordet, äter mysbricka och har på musiken i fucking BAKGRUNDEN. Musiken i det här hemmet bör komma in i finrummet/förgrunden igen. Har försökt lyssna på Kents nya. Och Love Antell. Love var bra. Väljer Love!  

Låten jag lyssnat mest på: min egen röst när jag sjunger The wheels on the bus eller En kulen natt i bilen när Fimpen skriker skithögt för att han inte gillar att åka bil. Måste verkligen lära mig fler låtar/texten till hela låten för att få lite omväxling.

Bästa låten i april: Awolnation - sail.

Böcker jag läst/läser: Jenny Jägerfeld - Här ligger jag och blöder (blev lite besviken, hade nog för höga förväntningar),
Carl-Johan Vallgren - Havsmannen 
Lisa Bjärbo - Allt jag säger är sant.

Bästa boken: Havsmannen.

Tv: jag har försökt kolla på 30 grader i februari och har nog sett fyra avsnitt, men det är svårt att se något som är längre än en kvart när man har en bebis som "är i en fas". Plus att när Fimpen somnat för natten och jag kan kolla på något med Stolte mannen har han redan sett delar av den serien och vill hellre se Game of Thrones (som jag gillar sådär) eller The Killing (som jag älskar, men blir mörkrädd av). Ibland hinner jag se löjliga New Girl, som bara är typ 20 minuter. 

Och åh! har börjat kolla på tv-serier PÅ TEVEN också! Trädgårdsonsdag, Så levde de lyckliga och Född 2010

Film: The Tree of life (hej, vad flummig!). Annars har jag nog inte sett någon.

Nya bloggar: Alla tjatar om Kvinnopartaj, så jag föll för alla.  

Blogginlägg ni borde ha läst i april: 11861 sthlm om böckerKatta om status och Malin om något sjukt läskigt.

1 kommentar:

Sara sa...

Men alltsâ, trots allt det där har du ju ett kulturliv...
Kan inte minnas när jag köpte en skiva sist, eller lyssnade pâ annat än Astrid Lindgrens bästa. Och gâ pâ bokmingel och dricka vin... wow!